Balrog Kimdir? Balrog Nedir? (Yüzüklerin Efendisi-LOTR)

Balrog
Yüzüklerin Efendisi Balrog


Balrog Kimdir? Balrog Nedir? (Yüzüklerin Efendisi-LOTR)


Merhaba değerli okurlar. Bu yazımızda sizlere Balroglardan bahsedeceğim. Birkaç olay anlatacağım. Kısacası bu yazıda Yüzüklerin Efendisi evreninde balrog nedir, balrog kimdir gibi sorularınızın cevabını vereceğiz. İyi okumalar.

Balrog Nedir
Balrog ve Gandalf

Balrog Nedir, Balrog Kimdir?


Balrog, J.R.R Tolkien'in yazdığı Orta Dünya evreninde (Yüzüklerin Efendisi) bir ırkın adıdır. İblisler, Şeytanlar olarak da bilinirler.

Balrog
LOTR Balrog

Orta Dünya evreninde Balroglar aslında maiar ırkındandılar. Yani büyücülerdi diyebiliriz. (Gandalf ve Saruman gibi). Balroglar insan vücuduna benzer hatlara sahiplerdi. İnsanlara göre daha güçlü, daha iri yapıları vardı. En belirgin ayırıcı özellikleri ateş akan yeleleri vardı. Etraflarında kara dumanlar dolaşırdı. Ayrıca burunlarından da alev akardı. Silahlarıysa bir ağ, balta, kılıç ve ateş kırbacıdır.

Balroglar, Melkor (Morgoth) tarafından kandırıldıktan sonra ona hizmet etmeye başladılar. 

Melkor (Morgoth)
Melkor (Morgoth)


Balroglar, Ejderhalardan bile daha güçlü bir ırktı. Morgoth (Melkor), Balrogları tüm işlerinde kullanırdı. Savaşlarda en önden sürerdi. Balroglar Beleriand Savaşlarında büyük başarılar elde ederek birçok yüksek elf lordunu öldürmeyi başarmışlardır. Balrogların komutanı ve en büyükleri Gothmog ismini taşıyordu. Öfke Savaşında Melkor yenilince balrogların soyu da neredeyse tükenmiş oldu.

Öfke Savaşı
Öfke Savaşı

Sona kalan Balrog, Dumanlı Dağlar'ın, Moria madenlerinin derinliklerinde saklanıyordu. Khazad-Dum (Moria) cüceleri Kral 6. Durin zamanında büyük bir açgözlülükle Mithril madenine sahip olabilmek için sürekli daha derinlere kazdılar ve sonunda Balrog'u uyandırdılar. Uyanan bu balrog oradaki tüm cüceleri, yeraltı şehrini yok etti. Kral 6. Durin dahil herkes ölmüştü. Bu yüzden bu Balrog'un ismi Durin'in Felaketi olarak anılmaya başlandı.

Belli zaman sonra Balin bir orduyla Moria'yı geri almaya gittiğinde başarısız oldu.

Durin'in Felaketi vs Gandalf
Durin'in Felaketi (Balrog) vs Gandalf

Yüzük Savaşı dönemindeyse Yüzük Kardeşliği Moria Madenlerinden geçerken Balrog ile karşılaştılar. Gandalf, Durin'in Felaketi ile savaştı. Maiar ırkından oldukları için ikisi de aynı güçte ve ölümsüzlerdi. Uzun süren bu dövüş sonucu ikisi de öldü. Daha sonra Gandalf, Ak Gandalf olarak geri gönderildi. Ancak Orta Dünya'daki son Balrog bu olay ile ölmüş oldu.





Okuduğunuz için teşekkürler. Beğendiyseniz aşağıdaki butonlardan paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar