Murat Ülker Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır? Hayatı?

 Murat Ülker Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır? Hayatı?


Merhaba değerli okuyucular bu yazımda sizlere Murat Ülker kimdir, Murat Ülker kaç yaşındadırMurat Ülker nerelidir, Murat Ülker'in serveti ne kadar ve Murat Ülker'in eşi kimdir gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.


murat ülker
Murat Ülker


İçindekiler


Murat Ülker Kimdir?
Murat Ülker Nerelidir?
Murat Ülker Kaç Yaşındadır?
Murat Ülker'in Serveti Ne Kadar?
Murat Ülker'in Eşi Kimdir?



Murat Ülker Kimdir


Murat Ülker 21/3/1959 da İstanbul da doğdu. Aile aslen kırım oluştu asıllı annesi Güzide Ülker babası Sabri Ülker Sabri Ülker 1920’de Alış'tan Corba köyünde doğdu. Murat Ülker ailenin 3 çocuğundan en küçüğü aile Sovyetler Birliği'nin kurulmasıyla Müslümanlara yapılan baskı nedeniyle 1929 da İstanbul'a göç etmiş Ahsen Özokur adında bir ablası var. Abisi Ali 9 yaşında vefat etmiş. İstanbul erkek lisesi mezunu Boğaziçi Üniversitesi idari Bilimler Fakültesi işletme Bölümü'nü bitirdi.


murat ülker
Murat Ülker


 1940’da Babası ve amcası şekerlemecilik işine başladı. 1944’te Ürettikleri bisküviye Ülker adını verdiler sonrasında şirket holdinge dönüştü. 1954’te Ailenin evvelce Berksan olan soyadı Ülker olarak değiştirildi. İyi derecede Almanca ve İngilizce biliyor. Eşi Fatma Betül Ataseven ile İngilizce kursunda tanıştılar. 3 Çocuğu var. 1993’te Yahya 1990’da 200 olan Mustafa ve Fatih doğdu Amerika'da gıda işleme eğitimi aldı. Almanya okullarında şekerleme konusunda eğitim aldı. Abd’de stajını yaptı. Yurt dışında 3 yıl boyunca 60 fabrika ve tesiste incelemelerde bulundu. İnternational Express service corps projelerinde görev aldı. 1984’te ülkelerde kontrol koordinatörü olarak işe başladı. 2007’de dünya çikolata markası Godivayı 850000000 dolara satın aldı.


murat ülker
Murat Ülker


 2011’de Migros bünyesindeki şoku aldı. Abd'nin köklü çikolata şirketi demet kendi kampanyayı 221000000 dolara satın aldı. 2014’te Dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi İngiliz United bisküvisi 3 milyar dolara satın aldı. Cola Turka Çamlıca gazoz ve saka suyunun 335000000 Tl'ye Japon şirketine sattı. İlgi alanları seyahat etmek yelken spor yapmak hat sanatı ve modern resim karakter olarak göz önünde olmayı sevmiyor. Özel hayatında arabalara merakı var. 50 Şirketi 300 markası 20 bine yakın çalışanı var. 


Murat Ülker Nerelidir?


Murat Ülker İstanbulludur.


Murat Ülker Kaç Yaşındadır?


Murat Ülker 63 yaşındadır.


Murat Ülker'in Serveti Ne Kadar?


Murat Ülker'in serveti 6,3 Milyar dolardır.

Murat Ülker'in Eşi Kimdir?


Murat Ülker'in eşi Betül Ülker'dir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar