Prof. Dr. Burhan Kabay Kimdir? Kanser Cerrahisi

Burhan Kabay
Burhan Kabay


Burhan Kabay Kimdir?


Merhaba sevgili okurlarımız, bugün sizlere genel cerrahi alanında başarılı çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Burhan Kabay'ı tanıtmak istiyoruz. Kimdir, ne yapar, hangi hastalıklara ilgi duyar, nerede çalışır gibi soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Prof. Dr. Burhan Kabay 1971 yılında doğdu. Lisans eğitimini 1988-1995 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde (İngilizce) tamamladı. Uzmanlık eğitimini ise 1995-2000 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde aldı.

2000-2002 yılları arasında Denizli Devlet Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanı olarak görev yaptı. 2002-2004 yılları arasında Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda yardımcı doçent olarak çalıştı. 2004-2010 yılları arasında aynı anabilim dalında doçent olarak görevine devam etti.

2010 yılında profesör unvanını alan Prof. Dr. Burhan Kabay, 2011-2017 yılları arasında Pamukkale Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı ve Cerrahi birimde bölüm başkanlığı görevlerinde bulundu. Çalışmalarına halen Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde devam etmektedir.

Prof. Dr. Burhan Kabay'ın ilgi alanları


Prof. Dr. Burhan Kabay'ın ilgi alanları arasında genel olarak tüm sindirim sistemi kanserleri başta olmak üzere meme hastalıkları, mide hastalıkları, pankreas hastalıkları, safra kesesi hastalıkları, tiroid hastalıkları, fıtık hastalıkları ve laparoskopik cerrahi yer almaktadır.

Birçok cerrahın açık ameliyat olarak tecrübe etmediği, cerrahinin en zor ameliyatını defalarca yaparak birçok başarıya imza atmıştır. Ayrıca Ege Bölgesinde ilk laparoskopik Whipple ameliyatını Denizli'de Pamukkale Üniversitesi'nde Burhan Kabay yapmıştır.

Prof. Dr. Burhan Kabay, ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok bilimsel makale, kitap bölümü ve bildiriye imza atmıştır. Toplamda 69 adet ulusal ve uluslararası yayını mevcuttur. Ayrıca Türk Cerrahi Derneği, Türk Obezite Cerrahisi Derneği, Türk Endoskopik Laparoskopik Cerrahi Derneği ve Avrupa Obezite Cerrahisi Derneği gibi mesleki kuruluşlara üyedir.

Prof. Dr. Burhan Kabay Nerede?


Prof. Dr. Burhan Kabay, Denizli'de kendi muayenehanesinde de hasta kabul etmektedir. Randevu almak için telefon numarasını arayabilir veya internet sitesinden online randevu talep edebilirsiniz.

Prof. Dr. Burhan Kabay'ın başarılı kariyerine ve hasta memnuniyetine hayran kaldık. Siz de genel cerrahi alanında bir sorununuz varsa veya sağlıklı bir yaşam için tavsiyeler almak istiyorsanız Prof. Dr. Burhan Kabay'a güvenebilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere Prof. Dr. Burhan Kabay'ı tanıtmaya çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hoşçakalın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar