Binali Yıldırım Kimdir? Binali Yıldırım Kaç Yaşında, Nereli?

Merhaba okurlarımız. Binali Yıldırım Kimdir? Binali Yıldırım Kaç Yaşında, Nereli? sorularınızın yanıtı bu yazıda.
Binali Yıldırım
Binali Yıldırım


Merhaba okurlarımız. Binali Yıldırım Kimdir? Binali Yıldırım Kaç Yaşında, Nereli? sorularınızın yanıtı bu yazıda.

Binali Yıldırım Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?


Binali Yıldırım, Türkiye'nin son başbakanı, mevcut TBMM başkanı ve AK Parti'nin üçüncü genel başkanı olan bir siyasetçi ve mühendistir. 20 Aralık 1955'te Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğan Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun olmuştur. Daha sonra aynı fakültede yüksek lisans yapmış ve Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde ihtisas eğitimi almıştır.

Yıldırım, siyasete girmeden önce İTÜ'de asistanlık, Camialtı Tersanesi'nde mühendislik ve İstanbul Deniz Otobüsleri'nde genel müdürlük gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2001 yılında AK Parti'nin kurucular kurulu üyesi olmuş ve 2002 yılında İstanbul milletvekili seçilmiştir. 58., 59., 60., 61. ve 64. hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı yapmıştır. Bu süreçte Marmaray, Yüksek Hızlı Tren, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi büyük projelerin hayata geçirilmesinde rol oynamıştır.

2016 yılında AK Parti'nin genel başkanı ve Türkiye'nin başbakanı seçilen Yıldırım, 2017 yılında anayasa değişikliği ile başkanlık sistemine geçilmesinin ardından bu görevden ayrılmıştır. 2018 yılında ise TBMM başkanlığına seçilmiştir. Halen bu görevini sürdürmektedir.

Yıldırım, evli ve üç çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Binali Yıldırım hakkında bilgiler


  • Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955'te Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğdu.
  • İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'ni bitirdi ve yüksek lisansını aynı fakültede yaptı.
  • Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde ihtisas eğitimi aldı ve bu üniversitenin yönetim kurulu üyesi oldu.
  • İTÜ'de asistanlık, Camialtı Tersanesi'nde mühendislik ve İstanbul Deniz Otobüsleri'nde genel müdürlük gibi çeşitli görevlerde bulundu.
  • Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucular kurulu üyesi oldu ve 22., 23., 24., 26. ve 27. dönemlerde milletvekili seçildi.
  • Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, AK Parti Genel Başkanlığı, Başbakanlık ve TBMM Başkanlığı gibi önemli makamlarda görev yaptı.
  • Marmaray, Yüksek Hızlı Tren, Avrasya Tüneli gibi birçok büyük projenin hayata geçirilmesinde rol oynadı.
  • İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Yıldırım, evli ve üç çocuk babasıdır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar