Bülent Arınç Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Soy Ağacı?

Bülent Arınç
Bülent Arınç


Bülent Arınç Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Soy Ağacı?


Bülent Arınç, Türk siyasetinin önemli isimlerinden biridir. 1948 yılında Bursa'da doğan Arınç, aslen Manisalıdır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Manisa'da serbest avukatlık yapmıştır. Siyasi hayatına Milli Selamet Partisi'nde başlayan Arınç, daha sonra Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nde görev almıştır. 1995 yılından 2015 yılına kadar aralıksız milletvekilliği yapmıştır. 2002-2007 yılları arasında TBMM Başkanlığı, 2009-2015 yılları arasında Başbakan Yardımcılığı ve Hükümet Sözcülüğü görevlerini üstlenmiştir. 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olmuş ancak 2020 yılında istifa etmiştir.

Bülent Arınç'ın soy ağacı ise oldukça ilginçtir. Arınç'ın dedesi Mehmet Arınç, Balkan Savaşları sırasında Manisa'nın Büyüksümbüller köyünden göç ederek Bursa'ya yerleşmiştir. Mehmet Arınç, burada evlendiği eşiyle birlikte beş çocuk sahibi olmuştur. Bu çocuklardan biri olan İbrahim Arınç ise Bülent Arınç'ın babasıdır. Bülent Arınç'ın annesi Sevdiye Hanım ise Manisa'nın Kula ilçesinden gelmektedir.

Bülent Arınç'ın soy ağacında bir diğer ilginç nokta ise Deniz Baykal ile olan akrabalığıdır. Deniz Baykal, Bülent Arınç'ın annesinin kuzenidir. Bu durum, iki siyasetçinin birbirleriyle olan ilişkilerini de etkilemiştir. Özellikle 2007 yılında yaşanan Cumhurbaşkanlığı seçimi krizi sırasında, Bülent Arınç ve Deniz Baykal arasında sert tartışmalar yaşanmıştır.

Bülent Arınç, siyasi kariyeri boyunca pek çok önemli olaya tanıklık etmiş ve rol oynamıştır. Bunlardan biri de 2010 yılında ortaya çıkan "kozmik oda" davasıdır. Bu dava, Genelkurmay Başkanlığı'nın gizli belgelerinin bulunduğu odanın aranmasıyla ilgilidir. Bülent Arınç, dönemin Başbakan Yardımcısı olarak bu aramayı savunmuş ve hukuka uygun olduğunu söylemiştir.

Bülent Arınç, siyasetin yanı sıra sosyal hayatıyla da gündeme gelmiştir. Evli ve iki çocuk babası olan Arınç, 1997 yılında trafik kazasında kaybettiği oğlu Fatih'in acısını uzun süre yaşamıştır. Ayrıca Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile de uzun süreli bir husumet içinde olmuştur. Bu husumet, zaman zaman medyaya da yansımıştır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar