Hulusi Şentürk Kimdir? Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

Hulusi Şentürk merak ediliyor. Hulusi Şentürk'ün hayatı, eğitimi, kariyeri, kitapları ve iletişim bilgileri nelerdir? İşte Hulusi Şentürk'ün biyografisi.
AKP İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk
AKP İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk


Hulusi Şentürk merak ediliyor. Hulusi Şentürk'ün hayatı, eğitimi, kariyeri, kitapları ve iletişim bilgileri nelerdir? İşte Hulusi Şentürk'ün biyografisi.

Hulusi Şentürk Kimdir?


Hulusi Şentürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 26. ve 27. dönem İstanbul milletvekili olan bir siyasetçi ve iş adamıdır. AK Parti'nin İstanbul 1. bölge milletvekili adayı olarak 2023 seçimlerine katılmaktadır. Peki Hulusi Şentürk'ün hayatı, eğitimi, kariyeri, kitapları ve iletişim bilgileri nelerdir? İşte Hulusi Şentürk'ün biyografisi.

Hulusi Şentürk, 2 Ekim 1963 yılında İstanbul'da doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Sultan'dır. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Mühendisliği Bölümü'nü 1987 yılında bitirdi. Aile şirketlerinde mermer işletmeciliği yaptı. Pendik Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı ve Belediye Şirketleri Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Stratejik yönetim ve piyasa araştırmaları alanında faaliyet gösteren iki ayrı şirketin kurucu ortaklığı ve yöneticiliği yaptı. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanlığı'na atandı.

Hulusi Şentürk, siyasete AK Parti'de başladı. 2015 yılında yapılan 26. dönem milletvekili genel seçimlerinde AK Parti'nin İstanbul 1. bölge milletvekili adayı oldu ve seçildi. 2018 yılında yapılan 27. dönem milletvekili genel seçimlerinde de aynı bölgeden yeniden aday gösterildi ve seçildi. TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği, Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Türkiye-İngiltere Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyeliği görevlerini yürüttü.

Hulusi Şentürk, değişik alanlarda yayımlanmış 22 kitabın yazarıdır.

Hulusi Şentürk, orta düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır. İletişim bilgileri şöyledir: E-posta: hulusi.senturk@tbmm.gov.tr, Telefon: +90 (312) 420 61 18, Adres: TBMM Bakanlıklar/Ankara.

Yorum Gönder

0 Yorumlar