Jülide Sarıeroğlu Kimdir? Nerelidir? Hangi Partiden Aday?

 Merhaba arkadaşlar bu yazımızda sizlere Jülide Sarıeroğlu kimdir, nerelidir ve hangi partiden adaydır gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.

Jülide Sarıeroğlu
Jülide Sarıeroğlu


Jülide Sarıeroğlu Kimdir?

Jülide Sarıeroğlu, Türk siyasetçi, yazar ve milletvekilidir. 7 Haziran 1979 tarihinde Adana'da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamlamasının ardından Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nden mezun olmuştur. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'nde MKYK üyesi olarak seçilmiştir . 2009 Türkiye yerel seçimleri'nde Çankaya Belediyesi AK Parti Belediye meclis üyesi olarak seçilmiştir. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise giren Sarıeroğlu, Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise girmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir. 19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan kabine değişikliği nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olmuştur . 24 Haziran 2018 Türkiye genel seçimleri'nde Ak Parti'den Adana Milletvekili seçilerek Milletvekili olmuştur. Aynı zamanda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanlığını yürütmektedir.

Jülide Sarıeroğlu, çalışan kadınların hakları, kayıtlı çalışmanın avantajları, iş arama teknikleri, çocuk hakları ve AB ülkelerinde sosyal diyalog örnekleri gibi konularda pratik kitaplar yazmıştır. Ayrıca çalışma ekonomisti, sendikacı ve akademisyen kimliğiyle de tanınmaktadır.

Jülide Sarıeroğlu, AK Parti'nin sosyal politikalar alanında önemli bir ismidir. Kadınların, gençlerin, engellilerin ve dezavantajlı grupların istihdamını arttırmak için çeşitli projeler yürütmüştür. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği, işsizlik sigortası, sosyal yardım ve güvenlik gibi konularda da çalışmalar yapmıştır. Jülide Sarıeroğlu'nun vizyonu, Türkiye'nin refahını arttırmak ve sosyal adaleti sağlamak için çalışmaktır.

Jülide Sarıeroğlu
Jülide Sarıeroğlu 


Yorum Gönder

0 Yorumlar