Merve Dizdar Kimdir? Cannes Film Festivali'nde Dikkat Çeken Türk Oyuncu

Merve Dizdar
Merve Dizdar



Merve Dizdar Kimdir? Cannes Film Festivali'nde Dikkat Çeken Türk Oyuncu


Merve Dizdar, son yıllarda Türk sinema ve televizyon dünyasında adından sıkça söz ettiren başarılı bir oyuncu. Cannes'de ödül alan Merve Dizdar kimdir, nereli, kaç yaşında? tüm soruların yanıtı bu yazıda.


Merve Dizdar Kimdir?


Merve Dizdar, 25 Haziran 1986 yılında İzmir'de doğan başarılı bir oyuncudur. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümünden mezun olduktan sonra Kadir Has Üniversitesi'nde ileri oyunculuk programında yüksek lisans yapmıştır. Tiyatro kariyerine Semaver Kumpanya ile başlayıp Craft Tiyatro'da devam etmiştir. Birçok dizi ve filmde rol alan Dizdar, son olarak Masumlar Apartmanı dizisinde Gülben karakterini canlandırmıştır.

Merve Dizdar Cannes'da Ödül Aldı


Merve Dizdar Cannes
Merve Dizdar Cannes



Merve Dizdar, 76. Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Kuru Otlar Üstüne adlı filmindeki Nuray rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı. Bu ödülle Türkiye'yi gururlandıran Dizdar, filmin galasında giydiği elbiseyle de dikkat çekti. Dizdar, siyah renkli ve sırt dekolteli elbisesiyle şıklığını konuşturdu.

Merve Dizdar'ın Hayatındaki Değişiklikler


Merve Dizdar, 2018 yılında evlendiği oyuncu Gürhan Altundaşar ile 2021 yılında boşandı. Boşanma sürecinde zor günler geçiren Dizdar, oyunculuğa ara vermedi ve yeni projelerde yer almaya devam etti. Dizdar, 2022 yılında Netflix'te yayınlanacak olan Erşan Kuneri dizisinde Feride Orhun karakterini oynayacak. Ayrıca 2023 yılında Star TV'de Ömer dizisinde rol aldı.

Dizdar'ın özel hayatına gelince, oyuncunun bir süredir sevgilisi olduğu biliniyor. Ancak Dizdar, sevgilisinin kim olduğunu ya da nasıl tanıştıklarını açıklamadı. Dizdar, özel hayatını gizli tutmayı tercih ediyor.

Merve Dizdar, Cannes Film Festivali'nde Türkiye'yi temsil eden ve başarılı bir kariyere sahip olan yetenekli bir oyuncu. Onun gelecek projelerini merakla bekliyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar