Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir, nerelidir? Hüda Par Genel Başkanı Kimdir?

Zekeriya Yapıcıoğlu
Zekeriya Yapıcıoğlu


Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir, nerelidir? Hüda Par Genel Başkanı Kimdir?


Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir, nerelidir? Bu sorunun cevabını merak edenler için Zekeriya Yapıcıoğlu'nun hayatı ve siyasi kariyeri hakkında bir blog yazısı hazırladık. Zekeriya Yapıcıoğlu, 1966 yılında Batman'da doğan Kürt kökenli bir siyasetçi ve hukukçudur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1990-2012 yılları arasında avukatlık yapmıştır. Hüda Par'ın kurucularından olan Zekeriya Yapıcıoğlu, 2013 yılında partinin ilk genel başkanı seçilmiştir. Hüda Par, Türkiye'de İslami ve muhafazakar bir siyasi parti olarak faaliyet göstermektedir. Parti, Hizbullah adlı silahlı örgütün siyasi kanadı olarak da bilinmektedir. Hizbullah, 1980'li ve 1990'lı yıllarda Türkiye'de Kürt milliyetçiliği ve sol hareketlere karşı savaşmıştır. Hizbullah, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı da eleştiriler yönelten bir örgüttür.

Zekeriya Yapıcıoğlu, Hüda Par genel başkanı olarak Türkiye'nin iç ve dış politikasına ilişkin çeşitli açıklamalar yapmıştır. Özellikle Kürt sorunu, Suriye krizi, Filistin davası ve İslam dünyası ile ilgili görüşlerini dile getirmiştir. Zekeriya Yapıcıoğlu, 2015 ve 2018 yıllarında Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili adayı olmuş ancak seçilememiştir. 2018 yılında milletvekili adaylığı için Hüda Par genel başkanlığından istifa etmiştir. 2021 yılında ise partinin 4. olağan kongresinde yeniden genel başkanlığa seçilmiştir.

Zekeriya Yapıcıoğlu
Zekeriya Yapıcıoğlu


Zekeriya Yapıcıoğlu'nun sosyal medyada da aktif bir kullanıcısı olduğunu söyleyebiliriz. Twitter hesabından sık sık paylaşımlar yapan Zekeriya Yapıcıoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmaktadır. Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Twitter hesabının takipçi sayısı yaklaşık 130 bin civarındadır. Zekeriya Yapıcıoğlu, evli ve beş çocuk babasıdır.

Hüda Par, 2023 Genel Seçimlerinde dört milletvekili adayı ile Ak Parti listelerinden seçime katılmıştır ayrıca Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip ERDOĞAN'a destek vermiştir.

Zekeriya Yapıcıoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan
Zekeriya Yapıcıoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan



Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir, nerelidir? Sorusunun cevabını kısaca verdiğimiz bu blog yazısını beğendiyseniz, yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazıda kimse hakkında suçlama yoktur. İçeriğimiz farklı kaynaklardan toplanarak hazırlanmıştır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar