Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan Kimdir, Kaç Yaşında, Ekonomi Bilgisi

Fatih Karahan
Fatih Karahan


Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan Kimdir, Kaç Yaşında, Ekonomi Bilgisi


Merkez Bankası Başkanlığı görevine 3 Şubat 2024 tarihinde atanan Dr. Fatih Karahan, 1982 yılında Eskişehir'de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olan Karahan, Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Karahan, çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak başladı. Burada İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı. Ayrıca Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da çalıştı.

2022 yılında Amazon'da kıdemli ekonomist olarak işe başlayan Karahan, Kasım 2022'de Amazon'un Başekonomisti oldu. 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Karahan, Hafize Gaye Erkan'ın yerine Merkez Bankası Başkanlığına atandı.

Karahan, ekonomi alanında birçok akademik makaleye imza attı. Makalelerinde işgücü piyasası dinamikleri, işsizlik sigortası, vergi politikaları, gelir dağılımı ve enflasyon gibi konulara değindi. Karahan'ın makaleleri Journal of Monetary Economics, American Economic Journal: Macroeconomics, Review of Economic Dynamics gibi prestijli dergilerde yayınlandı.

Karahan, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar