Fulya Öztürk kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi, boyu, alevi mi, programı?

Fulya Öztürk
Fulya Öztürk



Fulya Öztürk Kimdir? Türk Gazeteciliğinin Yükselen Yıldızı


Fulya Öztürk, Türk gazetecilik dünyasının son yıllarda en çok dikkat çeken isimlerinden biri. Özellikle afet bölgelerinde, Afrika'nın yoksul ülkelerinde, Çorlu tren kazasında ve Dağlık Karabağ Savaşı'nda yaptığı canlı yayınlarla izleyicilerin takdirini kazanan Öztürk, 2021 yılında FOX kanalına geçerek Fulya ile Umudun Olsun adlı programı sunmaya başladı. Peki Fulya Öztürk kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi, boyu, alevi mi, programı nedir? İşte Fulya Öztürk'ün hayat hikayesi.

Fulya Öztürk'ün Doğum Yeri ve Ailesi


Fulya Öztürk, 5 Ocak 1989 tarihinde Adana'nın Seyhan ilçesinde dünyaya geldi . Beş çocuklu bir ailenin kızıdır. Ailesiyle birlikte Adana'da büyüyen Öztürk, lise eğitimini Adana Gündoğdu Koleji'nde tamamladı.

Fulya Öztürk'ün Eğitimi ve Kariyeri


Fulya Öztürk, 2006 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon bölümünü kazandı . Üniversiteye girdiği yıl Doğan TV'nin "Staj On Air" programına katıldı ve Star TV iç yapımlarda stajyer olarak televizyonculuğa başladı. Profesyonel iş kariyerine 2008 yılında CNN TÜRK Programlar Departmanı'nda çalışmaya başladı. Elif Ilgaz Aydınlar’la Yaşama Sevinci ve Cem Seymen’le İş Seyahati programlarının yapımcılığını yaptı.

2010 yılında CNN TÜRK Haber Merkezi'nde göreve başlayan Öztürk, üç yıl kurgu editörlüğü yaptı. Birçok belgeselin ve haberin kurgusunu hazırladı. 2013 yılında saha muhabirliğine başlayan Öztürk, Kobani'den kaçan Suriyeli Besma'nın Hikayesi (2014), Türkiye'de Romatolog yok (2014), Üniversite hastanelerinde hasta yakınlarından istenen medikal malzeme (2015), Bir doktorun 36 saat nöbet çilesi (2015) başlıklı haberleriyle ilgi gördü. Ayrıca Suriyelilerin Türkiye'ye kaçak yollarla göç etme serüvenini anlattığı Sığınamayanlar belgeseli (2015) ile "Yılın Muhabiri" ve "En İyi Özel Haber" dallarında ödüllere layık görüldü.

Öztürk, 2018 yılında Çorlu tren kazası ile ilgili canlı yayın yaptı; İnsani Yardım Vakfı yetkilileri ile birlikte Etiyopya, Somali gibi Afrika'nın yoksul ülkelerine giderek Türkiye'den giden yardımları görüntüledi. Afrika ve Arakan'dan yaptığı haberlerden ötürü 2018'de HEMPA Çocuk Hakları Derneği'nin Ankara'da düzenlediği Çocuk Hakları Zirvesi'nde En Duyarlı Muhabir Ödülü'ne layık görüldü.

2020 yılında Dağlık Karabağ Savaşı'nı takip eden Öztürk, Şırnak'ta Cudi Dağı'nda askeri operasyon izledi, Elazığ depreminde kurtarma çalışmalarına dair canlı yayın yaptı . Karabağ'da yaşadıklarını bir mini-belgeselle anlattı. Öztürk'ün ve kameraman Halil Kahraman'ın Dağlık Karabağ Savaşı'nda yaşadıkları Azerbaycan'da "Fulya: Gözyaşının Zafere Dönüş Hikayesi" adıyla belgesele konu oldu  .

Öztürk, mezun olduğu Adana Gündoğdu Koleji'nde 2018 yılında yapılan "Değişim" temalı TEDx'te konuşmacı oldu. 12 Temmuz 2021 tarihinde FOX kanalına geçen Öztürk, Fulya ile Umudun Olsun adlı programı sunmaya başladı. 2023'te CNN Türk kanalında çalışmaya devam ediyor.

Fulya Öztürk'ün Kişisel Hayatı


Fulya Öztürk, evli değildir. Boyu 1.68 metredir. Alevi olduğu iddia edilen Öztürk, bu konuda herhangi bir açıklama yapmamıştır. Programında sık sık umut dolu hikayeler anlatan Öztürk, izleyicilerden büyük beğeni toplamaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar