Bamsı Beyrek Kimdir? Bamsı Beyrek'i Kim Oynuyor? (Kuruluş Osman - Diriliş Ertuğrul)

BAMSI BEYREK KİMDİR? GERÇEK ADI NEDİR?


Merhaba değerli okuyucular bu yazımda Bamsı Beyrek kimdir, Bamsı Beyrek gerçekte kimdir, Bamsı Beyrek'in gerçek adı nedir, Bamsı Beyrek gerçekte kaç yaşındadır gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.



bamsı beyrek
Bamsı Beyrek

Bamsı Beyrek Kimdir?


Bamsı Beyrek Ertuğrul Gazi'nin en iyi dostlarından biridir. Onun yanında duran biri olmuştur hep. Bizans'a karşı olsun Moğollara karşı olsun hep birlikte savaştılar. Bamsı Beyrek genç yaşlarında hep savaş içinde yer edindi. Beyi ne dediyse onları yerine getirmek için uğraştı. Fakat zaman geçtikçe o da artık tecrübelenmişti.


bamsı beyrek
Bamsı Beyrek


 Bu tecrübesini Ertuğrul Gazilerin oğullarına öğüt vermek için kullandı. Eskiden sadece savaşlara gidip savaşırdı. Daha sonra bey oldu ve kararlarda oy kullanma hakkı kazandı. Ertuğrul Gazi'nin oğulları arasında ayrım yapmıyordu. Fakat Osman Gazi'nin daha iyi bir bey olabileceğini düşünüyordu. Ertuğrul Gazi kararın hemen verilmemesi gerektiğini düşünse de daha sonra o da Bamsı Beyrek'le aynı fikirde oldu.


bamsı beyrek
Bamsı Beyrek


 Ölmeden önce Osman Gazi'nin bey olabilmesi için Bamsı Beyrek'e not bıraktı. Ertuğrul Gazi öldükten sonra bey olan Osman'ın babasının arkadaşlarından sadece Bamsı Beyrek ve Abdurrahman Gazi kalmıştı. Abdurrahman Gazi'nin şehit düşmesiyle geriye sadece Bamsı Beyrek kalmıştı. Osman Gazi Bamsı Beyrek'e çok büyük saygı duyuyordu. Alması gereken kararlarda ona danışırdı hep.


bamsı beyrek
Bamsı Beyrek


 Bamsı Beyrek ise tecrübesiyle beraber ona yol göstermeye çalışırdı. Yaşı kemale erse de Osman Gazi'yle beraber savaşlara giderdi. Ama maalesef ki gittiği bir savaş onun sonu olacaktı. Ezeli düşmanları Togay ile birebir dövüşen Bamsı onu yenmek üzereydi fakat o sırada ok yedi. Yaşlı olmasının etkisiyle beraber üstüne fazlaca asker gelince ölümcül darbeler aldı.


bamsı beyrek
Bamsı Beyrek


 Darbelere rağmen üstüne gelen düşman askerlerini bir bir öldürse de savaş bittikten sonra darbelerin etkisiyle kendini yere bıraktı. Bunu gören obanın diğer insanları hemen yanına koştu. Ona dayanmasını ve pes etmemesini söylediler. Ama iş işten geçmişti ve maalesef Bamsı Beyrek son nefesini vererek şehit oldu.


Bamsı Beyrek'in Gerçek Adı Nedir?


Atv'de yayınlanan Kuruluş Osman dizisindeki Bamsı Beyrek karakterine hayat veren oyuncu Nurettin Sönmez dir.


Bamsı Beyrek Gerçekte Kaç Yaşındadır?


Tarihin güncel olduğunu varsayarsak 42 yaşındadır. 24 Temmuz 1978 doğumludur.


Bamsı Beyrek'in Oynadığı Dizi ve Filmler


Mavi Kelebekler
Bir Zamanlar Osmanlı
Osmanlı'da Derin Devlet
Tatar Ramazan
Diriliş: Ertuğrul
Kuruluş: Osman

Yorum Gönder

0 Yorumlar