Ertuğrul Gazi Kimdir? Gerçek Adı Nedir? (Diriliş Ertuğrul)

ERTUĞRUL GAZİ KİMDİR? GERÇEK ADI NEDİR?


Merhaba değerli okuyucular bu yazımda Ertuğrul Gazi kimdir, Ertuğrul Gazi gerçekte kimdir, Ertuğrul Gazi gerçek adı nedir, Ertuğrul Gazi gerçekte kaç yaşındadır gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.


ertuğrul gazi
Ertuğrul Gazi


Ertuğrul Gazi Kimdir?


Ertuğrul Gazi uzun süre kayı boyunun beyliğini yapmış biridir. Moğolların çok güçlü olduğu dönemde cesaret gösterip en uç topraklara göç edilmesi için elinden geleni yaptı. İlk başlarda göç edilmeden önce bulunduğu yerde savaş veren kayı boyunun geleceği Ertuğrul Gazi'ye göre uç topraklardaydı. Fakat kardeşleri bu düşüncesine hep karşı çıktı. Kardeşi Gündoğdu bey ile sürekli tartışan Ertuğrul Gazi en sonunda siz ister gelin ister gelmeyin ben gideceğim dedi.


ertuğrul gazi
Ertuğrul Gazi


Kendisine inanlar ile birlikte yola çıktı annesi Hayme hatun peşinden geldi. Göç ettikten sonra çok zor durumlar yaşayan oba geldiklerine pişman olmak üzereydi. Ertuğrul Gazi zor günlerde hemen pes edecekseniz ne diye geldiniz buralara kadar diye çıkıştı. Oba sakinleri Ertuğrul Gaziye hak vererek sabır etmeyi seçtiler. Ertuğrul Gazi bir yandan Moğollar bir yandan Bizanslar gelince zor günler geçirdi. Fakat zekice davranarak hep denge politikası izleyerek büyük felaketleri obasından uzak tuttu.


ertuğrul gazi
Ertuğrul Gazi


 Gün geçtikçe oba güçlendi ve Anadolu'daki insanlara umut olmaya başladı. Gün geldi Selçuklu Devletinin sultanı tarafından uç beyi seçildi. Bu demek oluyordu ki çevre obaların beyleri Ertuğrul Gazi'nin emirlerini yerine getirmek zorundaydı. Selçuklu hükümdarının güvenini de kazanan Ertuğrul Gazi artık çok güçlü hale gelmişti. Moğollara ve Bizans'a karşı artık yalnız değildi. Uç topraklarda başarı elde etmeye başlamıştı.


ertuğrul gazi
Ertuğrul Gazi


 Selçuklu Sultan'ının fermanı ile Söğüt Ertuğrul Gazi ve obasının inisiyatifine bırakıldı. Fakat Sultan öldükten sonra oğlu çıktı tahta ve bu durumdan faydalanmak isteyen devletin 2. adamı Sadettin Köpek Söğüdü Bizans'a vermek istedi. Sadettin Köpek devlet içinde yükselmek için her türlü adımı atabilir hale gelmişti. Gözünü hırs bürüyen Sadettin Köpek tahta geçmeyi bile planlar hale gelmişti. Ertuğrul Gazi bunları görüyordu ve onu bir an önce suç üstü yapıp öldürmek istiyordu. İstediğini yapan Ertuğrul Gazi artık Söğüdün tek sahibiydi.


ertuğrul gazi
Ertuğrul Gazi


 Obasını Söğüde taşıyan Ertuğrul Gazi yeni hayallerini orada kurmaya başladı. Daha sonra oba artık zamanla gelişen ve düşmandan kale dahi alabilecek duruma gelmişti. Ertuğrul Gazi artık çok büyük hayaller kurmaya başlamıştı. Gün geçtikçe zayıflayan Selçuklu Devleti'ni gören Ertuğrul Gazi artık bir devlet kurmak gerektiğinin farkındaydı. Kendisi için artık bu kadar zamanının olmadığını bilen Ertuğrul Gazi bu hayallerinden obada bahsediyordu. Ertuğrul Gazi öldükten sonra bu hayali gerçekleştirmek için çabalayacak bir oba bıraktı geride.


Ertuğrul Gazi'nin Gerçek Adı Nedir?


Ertuğrul Gazi rollünü canlandıran oyuncumuz Engin Altan Düzyatan dır.


Ertuğrul Gazi Gerçekte Kaç Yaşındadır?


Tarihin güncel olduğunu varsayarsak 41 yaşındadır. 26 Temmuz 1979 doğumludur.


Ertuğrul Gazi'nin Oynadığı Dizi ve Filmler


Kapalı Çarşı
1 Milyon Canlı Para
Şen Yuva
Son
Yol Ayrımı
Cinayet
Çırağan Baskını
Diriliş Ertuğrul
3'te 3 Tarih
Kurşun
Sen de Tanık Ol
Barbaros
New York'ta Beş Minare
Bir Avuç Deniz
Romantik Komedi
Anadolu Kartalları
Bu Son Olsun
Max Maceraları: Kralın Doğuşu
Max Maceraları 2: Krallığa Yolculuk
Dört Duvar Saraybosna
Romantik Komedi 2
Bu İşte Bir Yalnızlık Var
Ve Panayır Köyden Gider
Bilal: Özgürlüğün Sesi


Not: Oynadığı dizi ve filmler çok olduğu için 2010 ve daha sonraki zamanın yapımlarını yazdım.

Yorum Gönder

0 Yorumlar