Melisandre Kimdir? Gerçek Adı Kimdir? Kim Oynadı? (Game Of Thrones)

 MELİSANDRE KİMDİR? GERÇEK ADI NEDİR? KİM OYNADI?


Merhaba değerli okuyucular bu yazımda sizlere Melisandre kimdir, Melisandre gerçekte kimdir, Melisandre'nın gerçek adı nedir, Melisandre gerçekte kaç yaşındadır gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.


melisandre
Melisandre


Melisandre Kimdir?


Melisandre Işık Tanrısı'na tapan kızıl bir rahibedir. Parıldayan yakut bir kolyesi vardır. Kendisi büyüyle ilgilenir ve kendi inancını yaymak için Stannis Baratheon'ın yakın danışmanı olur. Stannis Baratheon öldükten sonra Jon Snow'un prens olduğuna inanır. Stannis ölmeden önce dünyaya ağır bir karanlığın çökeceğini, kışın soğuk nefesi denizleri dondururken yıldızların kanayacağını ve kuzeyde ölülerin dirileceğini söyleyerek kehanette bulunur.


melisandre
Melisandre


 Melisandre Stannis Baratheon'a tek ihtiyacının Işık Tanrısı olduğunu söyler. Stannis Baratheon tecrübeli bir komutan olarak askeri fazla olan ordunun zafere daha yakın olduğunu düşünür. Bu yüzden Renly'nin adamları olmadan Kral Topraklarına saldırmak istemez. Melisandre ise zaferi alevlerin içinde araması gerektiğini söyler. Stannis Baratheon en yakın dostu Davos'u yanına çağırarak Melisandre'yi karaya çıkarmasını emreder. Bu emiri yerine getirir ve Melisandre'yi karaya çıkartır.


melisandre
Melisandre


 Karaya çıktıktan sonra bir mağaraya girerler ve Melisandre orada kara bir gölge doğurur. Bu gölge gidip Renly'i öldürür ve bu sayede Renly'nin bütün ordusu Stannis Baratheon'un emrine girer. Bu sayede asker çoğunluğunu ele geçiren Stannis Baratheon Kral topraklarına saldırdı. Adına Karasu Savaşı denilen bu savaşta Stannis Baratheon bozguna uğradı. Canını güç bela kurtaran Stannis Baratheon Melisandre'den hesap sorar. Melisandre ise Stannis Baratheon'a savaşmaya devam etmesi gerektiğini söyler ve alevlerin içinde bir şeyler gösterir.


melisandre
Melisandre


 Bunu gören Stannis Baratheon hayretler içinde kalır ve Melisandre'ye inanmaya devam eder. Melisandre Gendry'nin kanını alabilmek için onu yatağa götürür ve baştan çıkarır. Bu sayede onu kelepçelemeyi başaran Melisandre sülüklerin yardımıyla kanını emer. Bu kanı törenin birinde kullanır. Gün geçtikçe Melisandre Stannis Baratheon'u kendisine bağlamıştı. Yabannılara karşı savaşan Gece Nöbetçileri'ni desteklemek amacıyla kuzeye giden Stannis Baratheon'a Melisandre'de katılır. Savaşta şehit düşenlerin cenazesinde gözünü Jon Snow'dan alamaz. Melisandre Jon Snow'u ziyaret ettiği sırada elbisesini açarak onu baştan çıkarmaya çalışır.


melisandre
Melisandre


 Amacı onu Kışyarı çıkartmasına katılması için ikna etmekti. Fakat Jon Snow yeminini hatırlatır ve birlikte olmayı ret eder. Melisandre ise onun daha önce bir kadınla yattığını, yeminini bozduğunu söyler. Üstüne ekleyerek yattığı kadın öldüğünden kalbinin boş olduğunu ve kendisiyle beraber olmasının önünde hiç bir engel olmadığını söylemek ister. Ama Jon Snow buna rağmen direnir ve ölmüş olan Ygritte'e karşı hala duygularının olduğunu söyler.


melisandre
Melisandre


 Bunun üzerine Melisandre elbisesini geri giyer ve Jon Snow'a hiç bir şey bilmediğini söyleyerek oradan ayrılır. Kışyarı'na doğru yola çıkan Stannis Baratheon'un ordusu soğuk yüzünden yıpranır. Melisandre bu durumun düzelmesi için daha fazla kral kanı adanması gerektiğini söyler. Stannis Baratheon'u öz kızını yakıp feda etmesi için ikna eder. Ertesi gün havalar ısınıp karlar erimeye başladığında Melisandre tanrısının haklı ve adil olduğunu söyleyerek Kışyarı'nı ele geçireceğini söyler. Bundan hemen sonra bir asker gelerek ordunun yarısının firar ettiği haberini verir.


melisandre
Melisandre


 Üstelik yakılan öz kızının annesi yeterince sesini çıkaramadığını düşünüp vicdan azabının etkisiyle kendisini asmıştır. İnancı yıkılan Melisandre Stannis Baratheon'u terk eder ve Kara kaleye kaçar. Melisandre özgüveni en az olduğu bir dönemde Jon Snow'u diriltir ve prensin o olduğuna inanır. Ancak Jon Snow Shireen Baratheon'u suçsuz yere öldüğünü düşünerek Melisandre'yi kuzeyden kovar.


Melisandre'nın Gerçek Adı Nedir?


Melisandre karakterini canlandıran oyuncunun adı Carice van Houten dır.


Melisandre Gerçekte Kaç Yaşındadır?


Tarihin güncel olduğunu varsayarsak 44 yaşındadır. 5 Eylül 1976 doğumludur.


Melisandre'nın Oynadığı Dizi ve Filmler


1997 3 ronden
1998 Ivory Guardians
1999 Suzy Q
2002 The Wild Boar
2003 Father's Affair
2007 Love is All
2013 Wikileaks: Beşinci Kuvvet
1997 Het Labyrint
1999 Suzy Q
2000 Goede daden bij daglicht: Op weg
2001 De acteurs
2002 Luifel & Luifel
2006 Koppensnellers
2009 Gewoon Hans
2010 In therapie
2011 Human Planet
2012–2019 Game of Thrones
2015 The Simpsons
2016 Robot Chicken

Yorum Gönder

0 Yorumlar