Ali Babacan’ın Eşi Ülkü Zeynep Babacan Kimdir?

Ülkü Zeynep Babacan
Ülkü Zeynep Babacan

Ali Babacan’ın Eşi Ülkü Zeynep Babacan Kimdir?


Merhabalar bugün size Deva Partisi Lideri Ali Babacan'ın eşi Ülkü Zeynep Babacan'ın hayatını derledik. 

Hadi gelin birlikte hayatına bir bakalım. Zeynep Babacan 1975 yılında Ankara'da doğdu. Babası memur, annesi ev hanımı, bir ağabeyi ve bir kız kardeşi var. Kendisi hakkında bir röportajda şöyle diyor: 

"Ben Atatürkçü bir okulda yetişmiş, kendi dini inançlarını yaşamaya çalışan Müslüman bir Türk kızıyım. Örtünmeye kendi irade ve isteğimle lise sonda karar verdim. Ailemde benden başka örtülü yoktu o zamanlar. İki arada kalmıştım bir taraftan kolej ortamı, öbür tarafta okuduğum kitaplar ve Allah'ın emri. Kendi kendime eğer öğrenirsem istediğim gibi yaşayacağım iç huzurum olacak, aksi halde hayatım çok farklı bir yöne de gidebilir deyip kararımı verdim. Başımdaki türban siyasi bir simge değil. Ayrıca bu amaçla örtünen bir kişiye de bugüne kadar hiç rastlamadım." 

Liseyi Ted Ankara koleji'nde bitirdi. Hacettepe Üniversitesi ingilizce mütercim tercümanlık bölümünü kazandı. Ali Babacan ile kardeşi aracılığıyla ikinci sınıfta tanıştı. Üçüncü sınıfın sonunda 1995 yılında Ali Babacan ile evlendi. Hacettepe Üniversitesi tercümanlık bölümünü bitirdi. Uluslararası ilişkiler bölümünde tezsiz yüksek lisans yaptı. Daha sonra tarih dalında tezli yüksek lisansı bitirdi.i Kerem Dilara ve Hilmi adında 3 çocuk annesidir. Çocuk kitapları makaleler ve çeşitli kitapların çevirilerini yaptı. Pakistanlı yazar Muhammed Hamidullah'ın bir kitabını Allah'ın elçisi Hazreti Muhammed adıyla İngilizceden Türkçeye çevirdi. 

Ali Babacan'ın parti kurmasıyla hayatlarının değiştiğini şöyle anlatıyor: "Biz kendi kendimize yaşayan gezen bir aileydik. Şimdi ev hayatı, aile hayatı diye bir şey kalmadı. Eskisi ile tamamen zıt bir hayat yaşıyorum. Akşam belli bir saatte düzenli eve gelen bir insandı. Akşamları dışarı çıkardık, sinemaya giderdik, şehir dışına kısa kaçamak ziyaretler yapardık. Şimdi hiç birbirimizi göremiyoruz.
 

Yorum Gönder

1 Yorumlar