Melih Gökçek Kimdir? Kaç Yaşındadır? Nerelidir? Siyasi Hayatı

 Melih Gökçek Kimdir? Kaç Yaşındadır? Nerelidir? Siyasi Hayatı


Merhaba değerli okuyucular bu yazımda sizlere Melih Gökçek kimdir, Melih Gökçek nerelidir ve Melih Gökçek kaç yaşındadır gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.


melih gökçek
Melih Gökçek


Melih Gökçek Kimdir?


Melih Gökçek 20/10/1948 de Ankara Keçiören'de doğdu. Babası avukat Şanlıurfa Halfeti'de annesi ev hanımı 1967 de Ankara Üniversitesi siyasal bilgiler Fakültesi'ni kazandı daha sonra Gazi Üniversitesi gazetecilik bölümünü bitirdi. 20/10/1975 te Nevin Hanım ile evlendi. 20/10 Kendisinin ve eşi Nevin hanımın doğum günü Nevin Hanım Düzce'nin Akçakoca ilçesinde doğdu. Gazi Üniversitesi matematik öğretmenliği mezunu 30 yıl öğretmenlik yaptı.


melih gökçek
Melih Gökçek


 2 Çocuğu oldu 1976 da Ahmet 1982 de Osman 2 torunu var Melih ve Ahmet askerliğini Kıbrıs Güzelyurt ta yedek subay olarak tamamladı. Ticaret hayatına atıldı fotoğrafçılık ve market işletmeciliği yaptı. Babası adalet partisi Gaziantep il başkanı olduğundan çocukluktan itibaren siyasetle büyüdü. 1984 te Ankara Keçiören belediye Başkanlığı yaptı 1989 da Sosyal Hizmetler ve çocuk esirgeme Genel Müdürlüğü yaptı. 1991 de refah partisi Ankara Milletvekili seçildi. 4 Dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparak rekor kırdı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar