Ahmet Davutoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, annesi, ne mezunu?

Ahmet Davutoğlu çok merak ediliyor. Peki, Ahmet Davutoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, annesi, ne mezunu? detaylar yazıda.
Ahmet Davutoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, annesi, ne mezunu
Ahmet Davutoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, annesi, ne mezunu


Ahmet Davutoğlu çok merak ediliyor. Peki, Ahmet Davutoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, annesi, ne mezunu? detaylar yazıda.

Ahmet Davutoğlu, Türk siyasetçi, uluslararası ilişkiler uzmanı, akademisyen ve büyükelçi, Gelecek Partisi'nin kurucu genel başkanı, eski dışişleri bakanı, eski başbakan vekili, Adalet ve Kalkınma Partisinin 2. genel başkanı ve 26. Türkiye başbakanıdır . 26 Şubat 1959 tarihinde Konya'nın Taşkent ilçesinde doğmuştur. Annesi Memnune Hanım 1963 yılında vefat etmiştir. Babası Mehmet Davutoğlu ise tekstil ve ticaretle uğraşmıştır. Ahmet Davutoğlu ilkokulu İstanbul Bahçelievler'de, orta ve lise öğrenimini ise İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamlamıştır. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimi bölümlerinden mezun olmuştur. Aynı üniversitede Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında ise doktora yapmıştır. 1984 yılında Kadın Doğum Uzmanı Dr. Sare Davutoğlu ile evlenmiştir. Sefure, Memnune (d.1986), Mehmet, Hacer Büke adlarında dört çocuğu vardır..

Ahmet Davutoğlu akademik kariyerine 1990 yılında Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak başlamıştır. Burada Siyaset Bölümü Başkanlığı yapmıştır. 1993 yılında doçent, 1999 yılında ise profesör olmuştur. Marmara Üniversitesi, Harp Akademisi ve Beykent Üniversitesi'nde de öğretim üyeliği yapmıştır. Uluslararası ilişkiler alanında pek çok kitap ve makale yayınlamıştır. İngilizce, Arapça ve Almanca bilmektedir.

Ahmet Davutoğlu siyasi hayatına 2003 yılında Abdullah Gül'ün başbakanlığı döneminde Başbakanlık Başdanışmanı olarak başlamıştır . Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde de bu görevine devam etmiştir. 2009-2014 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı yapmıştır . 2011, Haziran 2015 ve Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti Konya milletvekili olarak meclise girmiştir . 2014 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AK Parti Genel Başkanlığına ve Başbakanlığa getirilmiştir . Bu görevlerini 2016 yılına kadar sürdürmüştür. 2019 yılında AK Parti'den istifa ederek Gelecek Partisi'ni kurmuştur.


Yorum Gönder

0 Yorumlar