AKP İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut Kimdir?

Müşerref Pervin Tuba Durgut kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte hayatı ve siyasi kariyeri hakkında bilgiler.
Müşerref Pervin Tuba Durgut
Müşerref Pervin Tuba Durgut


Müşerref Pervin Tuba Durgut kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte hayatı ve siyasi kariyeri hakkında bilgiler.

Müşerref Pervin Tuba Durgut kimdir, kaç yaşında, nereli? AKP İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut


Müşerref Pervin Tuba Durgut, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 27. dönem İstanbul milletvekillerinden biridir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) üyesi olan Durgut, aynı zamanda Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekilidir. Peki, Müşerref Pervin Tuba Durgut kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte hayatı ve siyasi kariyeri hakkında bilgiler.

Müşerref Pervin Tuba Durgut 1973 yılında Rize'de doğdu. Baba adı Mehmet Yalçın, anne adı Semriz'dir. Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu. Indiana Üniversitesi'nde Halk Sağlığı yüksek lisansını tamamladı.

Durgut, eczacılık mesleğinin yanı sıra sağlık alanında çeşitli görevlerde bulundu. 2009-2018 yılları arasında Dünya Sağlık Örgütü Proje Danışmanlığı, Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda müşavirlik yaptı. Tütün kontrolü, obeziteyi önleme, kadına karşı şiddet gibi konularda çalışmalar yürüttü ve sosyal kampanyalar yönetti.

Durgut, sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol aldı. Yeşilay ve Kadın ve Demokrasi Derneği Toplumsal Farkındalık Komisyonu üyelikleri yaptı.

Durgut, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde AKP'den XXVII. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi. TBMM'de yasama çalışmalarına katıldı. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili olarak görev yapmaktadır.

Durgut, çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar