Bilge Yılmaz Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır, Akademik Başarısı Nedir?

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Bilge Yılmaz kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır ve akademik başarısı nedir gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.

bilge yılmaz
Bilge Yılmaz


Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Bilge Yılmaz kimdirnerelidirkaç yaşındadır ve akademik başarısı nedir gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.

Bilge Yılmaz Kimdir?


Bilge Yılmaz, Türk ekonomist, mühendis, fizikçi, akademisyen ve siyasetçidir. 1968 yılında Balıkesir'de doğmuştur. Aslen Erzurumlu olan Yılmaz, çocukluğunu Ankara ve İstanbul'da geçirmiştir. İlkokulu Ergenekon İlkokulu'nda, ortaokulu Kadıköy Anadolu Lisesi'nde, liseyi Nişantaşı Anadolu Lisesi'nde bitirmiştir.

Yılmaz, üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamıştır. Aynı zamanda fizik alanında çift anadal yapmıştır. Ekonomi bilimine ilgi duyan Yılmaz, yüksek lisans ve doktora eğitimini Princeton Üniversitesi'nde iktisat alanında yapmıştır.

Yılmaz, akademik kariyerine 1998 yılında Pensilvanya Üniversitesi'ne bağlı Wharton Okulu'nda başlamıştır. Burada kurumsal finansman, alternatif yatırımlar ve politik iktisat konularında eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütmüştür. 2013 yılında profesör unvanı almıştır. Yazdığı makaleler, iktisat alanında dünyanın en prestijli dergilerinde yayımlanmıştır.

Yılmaz, 2021 yılında Türkiye'ye dönmüş ve İYİ Parti'ye katılmıştır. 23 Aralık 2021 tarihinde İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı'na getirilmiştir. Türkiye'nin ekonomik sorunlarını çözmek için doğru ve öngörülebilir politikalar geliştireceğini söylemiştir.


bilge yılmaz
Bilge Yılmaz


Bilge Yılmaz Hakkında Bilgiler


  • Bilge Yılmaz, 1975 yılında Ankara'da doğdu.
  • İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra, 1997 yılında ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.
  • 1999 yılında aynı bölümde yüksek lisansını, 2004 yılında ise ABD'de Stanford Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı.
  • Doktora sonrası çalışmalarını Harvard Üniversitesi'nde yaptı ve 2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi'ne öğretim üyesi olarak atandı.
  • Halen Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde profesör olarak görev yapmaktadır.
  • Araştırma alanları arasında kablosuz haberleşme, sinyal işleme, makine öğrenmesi ve biyomedikal mühendislik bulunmaktadır.
  • Ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok projede yürütücü veya araştırmacı olarak yer almıştır.
  • Yayınladığı 100'den fazla makale, kitap bölümü ve bildiri ile bilimsel camiada tanınmaktadır.
  • Aldığı ödüller arasında TÜBİTAK Teşvik Ödülü, IEEE En İyi Makale Ödülü ve Boğaziçi Üniversitesi Başarı Ödülü bulunmaktadır.
  • Evli ve iki çocuk babasıdır. Boş zamanlarında kitap okumayı, müzik dinlemeyi ve satranç oynamayı sever.

Yorum Gönder

0 Yorumlar