Bilge Yılmaz'ın Eşi Kimdir?

Bilge Yılmaz'ın eşi merak konusu olmuştur bu yazımızda Bilge Yılmaz'ın eşi hakkında bilgiler vereceğiz.
Bilge Yılmaz'ın Eşi Kimdir
Bilge Yılmaz'ın Eşi Kimdir


Bilge Yılmaz'ın eşi merak konusu olmuştur bu yazımızda Bilge Yılmaz'ın eşi hakkında bilgiler vereceğiz.

Bilge Yılmaz'ın Eşi Kimdir?


Bilge Yılmaz'ın eşi Ayşe Yılmaz kimdir? Ayşe Yılmaz da eşi gibi başarılı bir akademisyendir. Ayşe Yılmaz, 1970 yılında Ankara'da doğmuştur. Ortaöğrenimini TED Ankara Koleji'nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nde yapmıştır. Yüksek lisans ve doktora derecelerini ise Princeton Üniversitesi'nde almıştır. 

Ayşe Yılmaz, iktisat alanında uluslararası ticaret, ekonomik büyüme ve kalkınma konularında uzmanlaşmıştır. 1999 yılından itibaren ABD'de Rutgers Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 2014 yılında profesör olmuştur. Ayşe Yılmaz, yazdığı makalelerle iktisat literatürüne önemli katkılarda bulunmuştur. Makaleleri Journal of International Economics, Journal of Development Economics, Review of Economic Dynamics gibi prestijli dergilerde yayınlanmıştır. 

Bilge Yılmaz ve Ayşe Yılmaz, 1995 yılında evlenmişlerdir. Çiftin iki çocuğu vardır: Zeynep ve Emre. Aile, 2021 yılında Türkiye'ye dönmüş ve İstanbul'a yerleşmiştir. Bilge Yılmaz ve Ayşe Yılmaz, hem akademik hem de aile hayatlarında başarılı bir çift olarak tanınmaktadır.

Bilge Yılmaz ve Ayşe Yılmaz çifti, hem akademik hem de aile hayatlarında başarılı bir uyum sergilemektedirler. Bilge Yılmaz, eşi hakkında şöyle demiştir: "Ayşe ile aynı alanda çalışmak çok güzel bir şey. Birbirimize çok destek oluyoruz. Hem iş hayatımızda hem de ev hayatımızda çok mutluyuz."

Yorum Gönder

0 Yorumlar