Erkan Kandemir kimdir, kaç yaşında, nereli? AKP İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir

AKP İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir merak konusu oldu. Peki, Erkan Kandemir kimdir, kaç yaşında, nereli? soruların yanıtı yazımızda.
Erkan Kandemir
Erkan Kandemir


AKP İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir merak konusu oldu. Peki, Erkan Kandemir kimdir, kaç yaşında, nereli? soruların yanıtı yazımızda.

Erkan Kandemir kimdir, kaç yaşında, nereli?


Erkan Kandemir, Türk siyasetçi ve AKP İstanbul Milletvekili Adayıdır. 2 Eylül 1981 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Babasının adı Ziya, annesinin adı Mevlüde'dir. Aslen Rize'lidir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Erkan Kandemir, üniversite eğitimini Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamıştır. Üniversite yıllarında Fakülte Dernek Başkanlığı yapmıştır. İngiltere'de Kingston Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi, University of London/King's College Ortadoğu Araştırmaları bölümlerinde yüksek lisans yapmıştır. Ayrıca Cambridge Üniversitesi Uluslararası İlişkiler programına katılmıştır.

Erkan Kandemir, siyasi kariyerine AKP'nin kuruluşuyla birlikte başlamıştır. 2002 yılından itibaren AKP İstanbul Gençlik Kolları'nda İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. 2009 yılında Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanlığı'na seçilmiştir. 2014 yılında Başbakan Danışmanlığı görevine getirilmiştir. Aynı yılın Ekim ayında ise Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atananmıştır.

Erkan Kandemir, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde AKP İstanbul Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir. Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği ve Türkiye-Maldivler Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini sürdürmüştür. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi olan Kandemir, Siyasi İşler ve Demokrasi Komisyonu ve Göç, Mülteciler ve Yerinden Edilmiş Kişiler Komisyonlarında yer almıştır.

Erkan Kandemir, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde AKP'nin İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı olarak listeye girmiştir. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Kandemir, siyasetin yanı sıra sosyal çalışmalara da önem vermektedir. Çeşitli vakıf ve derneklerde görev almıştır.

Erkan Kandemir kimdir, kaç yaşında, nereli? AKP İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir hakkında bilmeniz gerekenler


  • 1974 yılında Sivas'ta doğdu.
  • İlk ve orta öğrenimini Sivas'ta tamamladı.
  • Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.
  • Yüksek lisans ve doktora eğitimini aynı üniversitede Siyaset Bilimi Anabilim Dalı'nda yaptı.
  • 2002 yılında AKP Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı'na seçildi.
  • 2007 yılında AKP Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
  • 2011 yılında AKP Genel Merkez Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanlığı'na atandı.
  • 2015 yılında AKP Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı görevine yeniden seçildi.
  • 2018 yılında AKP İstanbul Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.
  • Halen TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve AKP Grup Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.
  • Evli ve üç çocuk babasıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar