HÜDA PAR Sözcüsü ve Milletvekili Serkan Ramanlı kimdir, nereli, kaç yaşında?

Serkan Ramanlı
Serkan Ramanlı



HÜDA PAR Sözcüsü ve Milletvekili Serkan Ramanlı kimdir, nereli, kaç yaşında?


HÜDA PAR Sözcüsü ve Milletvekili Serkan Ramanlı, 1980 yılında Batman'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Batman'da tamamladıktan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ni ve Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Avukatlık mesleğini sürdürürken Batman Barosu yönetiminde de görev yaptı.

Siyasi hayatına Hür Dava Partisi'nde başlayan Ramanlı, 2014 yılında yapılan kongrede Genel İdare Kurulu üyesi seçildi. Daha sonra Halkla İlişkiler ve Tanıtım Başkanı ve Parti Sözcüsü olarak görevlendirildi. Kürt sorununun çözümüne yönelik çalışmalarda da yer alan Ramanlı, 2018 seçimlerinde HÜDA PAR'dan İstanbul Milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.

2023 seçimlerinde ise AKP ile Cumhur İttifakı kapsamında anlaşan HÜDA PAR'dan Batman Milletvekili adayı gösterilen Ramanlı, meclise girmeyi başarmıştır. Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilen Ramanlı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bu yazı, HÜDA PAR Sözcüsü ve Milletvekili Serkan Ramanlı hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Kaynak olarak internetten elde edilen veriler kullanılmıştır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar