Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eşi Selvi Kılıçdaroğlu kimdir?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eşi Selvi Kılıçdaroğlu merak konusu olmuştur. Peki, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eşi Selvi Kılıçdaroğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği? tüm sorularınızın yanıtı yazımızda.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eşi Selvi Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eşi Selvi Kılıçdaroğlu


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eşi Selvi Kılıçdaroğlu merak konusu olmuştur. Peki, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eşi Selvi Kılıçdaroğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği? tüm sorularınızın yanıtı yazımızda.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eşi Selvi Kılıçdaroğlu Kimdir?


Merhaba sevgili okurlar, bugün sizlere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu hakkında bilgiler vereceğim. Selvi Kılıçdaroğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği nedir? İşte detaylar...

Selvi Kılıçdaroğlu, 1952 yılında Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Ballıca köyünde doğdu. Nüfusta adı Selvi olsa da aile içinde kendisine Sevim diye hitap ediliyormuş. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olan Selvi Kılıçdaroğlu, gazetecilik mesleğine başladı. Uzun yıllar çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı. Ancak eşi Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı olunca mesleği bıraktı.

Selvi Kılıçdaroğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ile 1974 yılında evlendi. Çiftin Aslı Nadir, Zeynep ve Kerem adında üç çocuğu var. Selvi Kılıçdaroğlu, eşinin siyasi kariyerinde hep yanında oldu. Eşiyle birlikte çeşitli etkinliklere katıldı. Özellikle kadın hakları ve sosyal sorumluluk projelerine destek verdi.

Selvi Kılıçdaroğlu, 2023 yılında Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı olarak açıklanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun en büyük destekçisi oldu. Eşiyle birlikte CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Selvi Kılıçdaroğlu, eşinin adaylığına ilişkin şu sözleri söyledi: "Eşim çok çalışkan, dürüst ve cesur bir insan. Türkiye'yi daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Onunla gurur duyuyorum. Milletimiz de ona güveniyor. İnşallah başaracağız."
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eşi Selvi Kılıçdaroğlu kimdir
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eşi Selvi Kılıçdaroğlu kimdir


Selvi Kılıçdaroğlu, 71 yaşında olmasına rağmen genç ve dinamik görünümüyle dikkat çekiyor. Spor yapmayı ve kitap okumayı seviyor. Aynı zamanda iyi bir aşçı olduğu da biliniyor. Eşi Kemal Kılıçdaroğlu'na her zaman destek olan Selvi Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin gelecekteki Cumhurbaşkanı eşi olmaya hazırlanıyor.

Umarım sizlere Selvi Kılıçdaroğlu hakkında faydalı bilgiler sunabilmişimdir. Blogumuzu takip etmeye devam edin. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere...


Yorum Gönder

0 Yorumlar