Kibariye Kimdir? Kibariye kaç yaşında, nerelidir?

Kibariye
Kibariye


Kibariye Kimdir? Türk Arabesk-Pop Müziğinin Sevilen İsmi


Kibariye, Türk arabesk-pop müziğinin sevilen ve saygı duyulan bir ismidir. Asıl adı Bahriye Tokmak olan sanatçı, 10 Ağustos 1960 yılında Manisa'nın Akhisar ilçesinde doğmuştur. Roman kökenli bir ailenin ilk çocuğu olan Kibariye, ailesinin geçim sıkıntısı nedeniyle hiç okula gitmemiş ve küçük yaşta müzikle tanışmıştır.

Kibariye'nin müzik kariyeri Akhisar'da bir gazinoda sahne almasıyla başlamıştır. Daha sonra İzmir ve İstanbul'daki pavyonlarda çalışmaya devam etmiştir. 1980'lerde İzmir Fuarı'na gelen ünlü bestekar Muzaffer Özpınar'ın dikkatini çeken Kibariye, onun aracılığıyla İstanbul'da Stardust gazinosunda sahne almaya başlamıştır. Bu dönemde TRT Televizyonu'nda da yer alan Kibariye, ününü arttırmıştır.

Kibariye'nin ilk albümü "Kim Bilir" 1982 yılında çıkmıştır. Bu albümle büyük bir çıkış yakalayan Kibariye, 1990'lara kadar 21 albüm daha yapmıştır. Halkın sevgisini kazanan Kibariye, Anadolu ve Avrupa turnelerinde de büyük ilgi görmüştür. Özel TV kanallarında da show programları sunan Kibariye, eğlenceli kişiliği ve doğallığıyla da beğeni toplamıştır.

Kibariye'nin en bilinen şarkıları arasında "Ah İstanbul", "Arada Bir", "Kim Bilir", "Yastayım", "Bir Alo De", "Gülüm Benim" gibi eserler bulunmaktadır. Sanatçı, son olarak 2019 yılında "Seni Çok Özledim" adlı albümünü çıkarmıştır.

Kibariye, 1988 yılında Ali Küçükbalçık ile evlenmiştir. Bu evlilikten Zeynep Küçükbalçık adında bir kızı olan Kibariye, halen mutlu bir evlilik sürdürmektedir.

Kibariye, Türk müzik tarihinde önemli bir yere sahip olan bir sanatçıdır. Sesinin gücü, yorumunun duygusu ve sahne performansının enerjisiyle kendine has bir tarz yaratmıştır. Hayatını müziğe adayan Kibariye, hala sevenleriyle buluşmaya devam etmektedir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar