Meral Akşener'in Eşi Tuncer Akşener kimdir, nereli, yaşı, mesleği nedir?

Meral Akşener'in Eşi Tuncer Akşener kimdir merak edildi. Meral Akşener'in Eşi Tuncer Akşener kimdir, nereli, yaşı, mesleği nedir? gibi soruların yanıtı yazımızda.
Meral Akşener'in Eşi Tuncer Akşener
Meral Akşener'in Eşi Tuncer Akşener


Meral Akşener'in Eşi Tuncer Akşener kimdir merak edildi. Meral Akşener'in Eşi Tuncer Akşener kimdir, nereli, yaşı, mesleği nedir? gibi soruların yanıtı yazımızda.

Meral Akşener'in Eşi Tuncer Akşener Kimdir?


Meral Akşener, İYİ Parti'nin kurucusu ve genel başkanı olarak Türk siyasetinde önemli bir rol oynamaktadır. Peki, Meral Akşener'in eşi Tuncer Akşener kimdir? Tuncer Akşener'in nereli olduğu, kaç yaşında olduğu, mesleği nedir gibi soruların cevaplarını bu yazıda bulabilirsiniz.

Tuncer Akşener, 1956 yılında Ankara'da doğmuştur. ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Makine mühendisi olarak çeşitli kurumlarda çalışmıştır. Şu anda emekli olan Tuncer Akşener, Meral Akşener ile 1980 yılında evlenmiştir. Çiftin Fatih Akşener adında bir oğlu ve Pars ve Ayda adında iki torunu vardır.

Tuncer Akşener, eşi Meral Akşener ile ilk görüşte aşık olmuştur. ODTÜ'de tanışan çift, siyasi tartışmalarla başlayan arkadaşlıklarını evliliğe taşımıştır. Tuncer Akşener, üniversite yıllarında solcu bir görüşe sahipken, Meral Akşener'in etkisiyle sağcı olmuştur. Meral Akşener, eşi Tuncer Akşener için şöyle demiştir: "O bana çok güzel mektuplar, şiirler yazardı. Hâlâ saklarım. Çiçek gönderirdi. Ben ise ona solcuların ne kadar kızdığı eser varsa Safahat'ı, Necip Fazıl'ı gönderirdim." 

Tuncer Akşener, eşi Meral Akşener'in siyasi kariyerine her zaman destek vermiştir. Meral Akşener'in İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde de yanında olmuştur. Meral Akşener'in MHP'den ihraç edilmesi ve İYİ Parti'yi kurması sürecinde de eşiyle birlikte mücadele etmiştir. Tuncer Akşener, eşi Meral Akşener'i Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediğini söylemiştir.

Tuncer Akşener, eşi Meral Akşener ile mutlu bir evlilik sürdürmektedir. Eşi ve torunlarıyla vakit geçirmeyi seven Tuncer Akşener, sakin ve mütevazı bir kişiliğe sahiptir. Eşi Meral Akşener'i her zaman gururla izlediğini belirten Tuncer Akşener, Türkiye'nin geleceği için umutlu olduğunu ifade etmiştir.


Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Akşener in kocası bölümünde Fatih Akşener diye oğulları ve 2 torunu var diye yazıyor,Meral Akşener in biyografisinde 2 çocukları var diyor.
    Nasıl araştırma bu
    Saçma sapan iş yapıyorsunuz.
    Belki verdiğiniz diğer bilgiler de yalan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Bahsettiğiniz kısımları kontrol edeceğiz ve hata var ise düzelteceğiz. Yanlış bilgiler vermiyoruz. Bazen kaynaklara göre bazı bilgiler farklılık gösterebiliyor.

      Sil