Ömer Çelik Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Ömer Çelik
Ömer Çelik


Ömer Çelik Kimdir?


Ömer Çelik, Türk siyasetçi, gazeteci ve eski Türkiye Avrupa Birliği Bakanıdır. 2013 ve 2015 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini üstlenen Çelik, ilk defa 2002 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana milletvekili olarak meclise girmiştir. Şuanda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Akp Parti Sözcüsü görevi üstlenmektedir.

Ömer Çelik'in Hayatı


Ömer Çelik, 15 Haziran 1968 tarihinde Adana'da doğmuştur. Babasının adı Yusuf Ziya, annesinin adı Dudu'dur. İlk ve ortaokuldan sonra Adana Motor Teknik Lisesi'nde lise öğrenimine başladı, sonra da geçtiği Adana Erkek Lisesi'nden mezun oldu. Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu ve aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Siyaset Bilimi alanında, Türkiye'de çoğulculuğun yeni görünümleri “Son dönemdeki çoğulcu toplum modeli tartışmaları” başlıklı yüksek lisans tezini yazarak yüksek lisansını 1998 yılında tamamladı. 

Ömer Çelik'in Gazetecilik Kariyeri


Mezun olduktan sonra siyaset bilimci ve gazeteci olarak çalışan Çelik, Bilgi ve Hikmet dergisinin Ankara Sorumlusu olarak görev yaptı. Çeşitli dergilerde yazılar yayınladı. Yeni Yüzyıl, Yeni Şafak ve Star gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. 

Ömer Çelik'in Siyasi Kariyeri


Siyasi kariyerine AK Parti'ne katılarak başlayan Çelik, 2002, 2007 ve 2011 yıllarında yapılan genel seçimlerde AK Parti Adana milletvekili olarak meclise girdi.  NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-ABD Dostluk Grubu Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi oldu. Mart 2010 yılında AK Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına geldi. 

24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Ertuğrul Günay'ın yerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'na atandı.  Bu görevini 28 Ağustos 2015 tarihine kadar sürdürdü. AK Parti'nin tüzüğünde yer alan 'AKP listelerinden aday gösterilip seçilmiş olan belediye başkanları ve milletvekilleri, kesintisiz en fazla üç dönem aynı görevi yürütebilir' maddesine istinaden Ömer Çelik, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlere katılamadı ve milletvekili olamadı. Ancak 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde tekrar AK Parti Adana milletvekili olarak meclise girdi.

AKP 5’inci Olağan Genel Kongre’sinin ardından yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin parti sözcüsü Ömer Çelik oldu. 24 Mayıs 2016 tarihinden bu yana Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükümette Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci olarak kabinede yer almaktadır.

Ömer Çelik'in Boyu, Yaşı ve Kilosu


Ömer Çelik'in boyu yaklaşık 180 cm, yaşı 54 ve kilosu ise 85 kg civarındadır.

Ömer Çelik'in Nereli?


Ömer Çelik'in doğum yeri Adana'dır. Annesinin adı Dudu, babasının adı ise Yusuf Ziya'dır.

Ömer Çelik Kaç Yaşında?


Ömer Çelik, 15 Haziran 1968 tarihinde doğmuştur. Dolayısıyla 2023 itibarıyla 54 yaşındadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar