Vedat Bilgin'in Eşi Kimdir? Vedat Bilgin'in Oğlu Kiminle Evli?

Vedat Bilgin'in Eşi ve Çocukları Oğlu Kiminle Evli
Vedat Bilgin'in Eşi ve Çocukları Oğlu Kiminle Evli

Vedat Bilgin'in Eşi Kimdir? Vedat Bilgin'in Oğlu Kiminle Evli?


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in eşi ve çocukları hakkında merak edilenler bu yazıda. Vedat Bilgin kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi görevleri yaptı? Vedat Bilgin'in eşi kimdir, kaç çocuğu var ve oğlu kiminle evli? İşte detaylar...

Vedat Bilgin, 22 Eylül 1954'te Bayburt'ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bayburt'ta tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde "Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri" konusunda yüksek lisans çalışmasını, "Türkiye'de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci" adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını tamamladı.

Vedat Bilgin, 26. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili seçildi. Son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütüyordu. 21 Nisan 2021 tarihinde yapılan kabine değişikliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına atandı. 2023 Genel seçimlerinde Ankara 2. Bölge Ak Parti Milletvekili adayı olmuştur.

Vedat Bilgin evli ve iki çocuk babasıdır. Vedat Bilgin'in Eşi Zekiye Bilgin'dir. Eşiyle ilgili çok fazla bilgi bulunmuyor. İki çocuğu olan Vedat Bilgin'in oğlu Oğuzhan Bilgin Hande Bilgin ile evlidir. Oğuzhan Bilgin'in mesleği ise avukatlık. Vedat Bilgin'in kızının adı ise Zeynep Bilgin'dir.

Vedat Bilgin çok iyi düzeyde İngilizce biliyor. Profesyonel bir tonla yazılmış bu blog yazısı, Vedat Bilgin'in eşi ve çocukları hakkında bilgi vermektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar