Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ kimdir, nereli?

Zafer Partisi'nin kurucu genel başkanı olan Ümit Özdağ, Türk siyasetinin önemli isimlerinden biridir. Peki Ümit Özdağ kimdir, nereli? Twitter hesabı var mı? Babası kimdir? Eğitimi nerede aldı? Hangi kitapları yazdı? Hangi ittifaka katıldı? Boyu kaç santimetre? Gemlik'te ne yapmıştır? Bu yazımızda bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz.
Ümit Özdağ
Ümit Özdağ


Zafer Partisi'nin kurucu genel başkanı olan Ümit Özdağ, Türk siyasetinin önemli isimlerinden biridir. Peki Ümit Özdağ kimdir, nereli? Twitter hesabı var mı? Babası kimdir? Eğitimi nerede aldı? Hangi kitapları yazdı? Hangi ittifaka katıldı? Boyu kaç santimetre? Gemlik'te ne yapmıştır? Bu yazımızda bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ Kimdir, Nereli?


Ümit Özdağ, 1961 yılında Ankara'da doğdu. Babası, Babası Muzaffer Özdağ'dır. Annesi ise ev hanımıdır. Ümit Özdağ, ilkokulu Ankara'da, ortaokulu ve liseyi ise İstanbul'da tamamladı. Üniversite eğitimini ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde aldı. Burada Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdikten sonra yüksek lisans ve doktora çalışmalarını da aynı bölümde yaptı.

Ümit Özdağ, akademik kariyerinin yanı sıra siyasi kariyerine de erken yaşta başladı. 1980'li yıllarda Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) üye oldu. 1990'lı yıllarda ise MHP'nin gençlik kollarında ve yönetiminde görev aldı. 2007 yılında MHP'den milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 2015 yılında ise MHP'den İstanbul milletvekili seçildi. Ancak 2017 yılında MHP ile Cumhur İttifakı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle partiden ihraç edildi.

Ümit Özdağ, MHP'den ayrıldıktan sonra İyi Parti'ye katıldı. Burada da genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Ancak 2020 yılında İyi Parti ile de yollarını ayırdı ve Zafer Partisi'ni kurdu. Zafer Partisi, Türkiye'nin milli ve manevi değerlerine bağlı, demokratik ve çağdaş bir parti olarak tanımlanmaktadır.

Ümit Özdağ, Twitter hesabını aktif olarak kullanmaktadır. Hesabında @umitozdag adını kullanmaktadır. Burada güncel siyasi gelişmeleri ve partisinin faaliyetlerini paylaşmaktadır. Ayrıca takipçileriyle de iletişim kurmaktadır.

Ümit Özdağ, aynı zamanda bir yazar ve araştırmacıdır. Birçok kitap yazmış ve yayınlamıştır. Bunlardan bazıları şunlardır:

- Türk Ordusu'nun NATO'ya Katılım Süreci
- Türkiye'nin Kürt Sorunu
- PKK Tarihi
- Türkiye'nin Terörle Mücadelesi
- Türkiye'nin Suriye Politikası
- Türkiye'nin Enerji Güvenliği

Ümit Özdağ'ın boyu 1.80 santimetredir. Gemlik'te ise bir dönem belediye başkanlığı yapmıştır.

Zafer Partisi'nin 2023 Genel Seçiminde Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan olmuştur.

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ kimdir, nereli? Twitter, Babası, Eğitimi, Kitapları, İttifak, Boy, Gemlik


- Ümit Özdağ, 3 Mart 1961'de Tokyo'da doğan Türk siyasetçi, siyaset bilimci ve yazardır    .
- Aslen ana vatanı Dağıstan olan Kumuk Türklerindendir.
- Babası Muzaffer Özdağ, Millî Birlik Komitesi üyesi olarak 27 Mayıs darbesine katılan kurmay yüzbaşıdır .
- Eğitimini Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi'nde tamamlamıştır.
- Siyaset bilimi profesörü unvanına sahiptir.
- Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM), Ermeni Araştırmaları Enstitüsü, Diyanet Araştırmaları Merkezi ve 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü'nü kurmuştur.
- 2006-2016 arasında MHP'de çeşitli görevlerde bulunmuş, 2016'da MHP Genel Başkanlığına aday olmuştur.
- 2020'de Zafer Partisi'ni kurmuş ve genel başkanı olmuştur.
- Twitter hesabı @umitozdag'dır ve 2.1 milyon takipçisi vardır.
- Kitapları arasında Türk Ordusu ve Atatürk Devrimleri, Türkiye'nin Kürt Sorunu, Türkiye'nin Bölünme Senaryoları, Türkiye'nin Bekası İçin Cumhur İttifakı gibi eserler bulunmaktadır.
- Boyu 1.85 metredir.
- Gemlik'te bir zeytin çiftliği vardır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar