Mahinur Özdemir Göktaş Kimdir?

Mahinur Özdemir Göktaş
Mahinur Özdemir Göktaş



Mahinur Özdemir Göktaş Kimdir, nerelidir, aslen nereli, özgeçmiş, vikipedi, eşi, kaç yaşında?


Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'nin yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan başarılı bir büyükelçi ve eski siyasetçidir. Belçika'da doğan ve Türk asıllı olan Göktaş, Avrupa'da başörtülü olarak milletvekili seçilen ilk kadındır. Bu yazıda, Mahinur Özdemir Göktaş'ın hayatını, kariyerini ve başarılarını anlatacağız.

Mahinur Özdemir Göktaş, 7 Kasım 1982'de Belçika'nın Schaerbeek kentinde dünyaya geldi. Konya ve Emirdağ asıllı göçmen bir ailenin üçüncü nesil fertlerindendir. Brüksel ULB Üniversitesi'nde İnsan Kaynakları Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra Kamu Yönetimi alanında master yaptı. Şehir planlama, imar, çevre, konut sorunu ve iş yerlerinde ayrımcılıklarla mücadele konularında çalışmalar yaptı.

2009 yılında Hristiyan Demokrat çizgideki CDH partisinden Brüksel Milletvekili seçildi. Böylece Avrupa'da ve Belçika'da vekil seçilen ilk başörtülü kadın oldu. Ancak 2015 yılında Ermeni Kırımı'nı soykırım olarak tanımlamayı reddettiği için partisinden ihraç edildi ve bağımsız milletvekili olarak siyasete devam etti.

2019 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak atandı. Türkiye'nin Kuzey Afrika'ya atadığı ilk kadın büyükelçi oldu. Cezayir'de görev yaptığı süre boyunca Türkiye-Cezayir ilişkilerini geliştirmek için çeşitli projeler yürüttü.

2023 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine getirildi. Bu görevde de aile, kadın, çocuk, gençlik, engelli ve yaşlılara yönelik politikalar üretmek ve uygulamak için çalışacağını belirtti.

Mahinur Özdemir Göktaş, evli ve iki çocuk annesidir. Ana dilleri Türkçe ve Fransızca'nın yanı sıra ileri düzeyde Felemenkçe, İngilizce konuşmakta ve Latince bilmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar