Mehmet Özhaseki Kimdir, Özgeçmişi, Nereli?

Mehmet Özhaseki
Mehmet Özhaseki



Mehmet Özhaseki Kimdir?


Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanıdır. Aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Kayseri milletvekilidir. 1994 yılından beri yerel yönetimlerde önemli görevler üstlenmiştir.

Mehmet Özhaseki'nin Hayatı


Mehmet Özhaseki, 27 Mayıs 1957 tarihinde Kayseri'de doğdu. Aslen Kayserili olan Özhaseki, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini de bu şehirde tamamladı. Üniversite için Ankara'ya giden Özhaseki, Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandı. Ancak siyasi şartlar ve öğrenci olayları nedeniyle buradaki eğitimini yarıda bırakarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne geçiş yaptı. 1982 yılında hukuk fakültesinden mezun oldu ve avukatlık stajını Kayseri Adliyesi'nde yaptı. Ancak avukatlık yapmayarak aile şirketinde tekstil ticareti ile uğraştı.

Mehmet Özhaseki, 1980 sonrasında sosyal amaçlı vakıf ve derneklerin kuruluşunda görev aldı. Kayseri'de ilk aşevi faaliyeti, öğrencilere karşılıksız burslar ve kış aylarında yakacak fonu gibi projelerin içinde yer aldı. Aynı zamanda Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor'un onursal başkanlığını yaptı.

Mehmet Özhaseki'nin Siyasi Kariyeri


Mehmet Özhaseki, siyasete Refah Partisi'nde başladı. 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde Melikgazi Belediye Başkanlığı'na seçildi. 1998 yılında ise Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na getirildi. 1999, 2004, 2009 ve 2014 yıllarında yapılan seçimlerde de büyükşehir belediye başkanlığını sürdürdü.

Mehmet Özhaseki, belediyecilikte geliştirdiği "Kayseri Modeli" ile Türkiye'ye örnek oldu. Tarihi Kentler Birliği'nin 7 yıl başkanlığını yapan Özhaseki, birçok tarihi eserin ayağa kaldırılmasında büyük rol oynadı.

Mehmet Özhaseki, 2015 yılında milletvekili olmak için belediyecilikten ayrıldı. Haziran 2015 ve Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti Kayseri milletvekili olarak meclise girdi. Ayrıca AK Parti'nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu.

Mehmet Özhaseki, 24 Mayıs 2016 tarihinde Binali Yıldırım'ın kurduğu 65. hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine atandı. Bu görevini Temmuz 2018'e kadar sürdürdü. Ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı oldu.

Mehmet Özhaseki, Haziran 2018 seçimlerinde de AK Parti Kayseri milletvekili olarak yeniden seçildi. 3 Haziran 2023 tarihinde ise Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu 67. hükümette Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine getirildi.

Mehmet Özhaseki'nin Kişisel Bilgileri


Mehmet Özhaseki, İngilizce ve Arapça bilmektedir. Neşe Özhaseki ile evli olup 4 çocuk babasıdır. Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyesidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar