Vedat Işıkhan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, özgeçmişi?

Vedat Işıkhan
Vedat Işıkhan



Vedat Işıkhan Kimdir?


Vedat Işıkhan, 3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atanan isimdir. Işıkhan, bu görevden önce Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili olarak görev yapmaktaydı. Peki, Vedat Işıkhan kimdir? Vedat Işıkhan kaç yaşında, nereli? Vedat Işıkhan'ın özgeçmişi ve vikipedi bilgileri nelerdir? Vedat Işıkhan'ın eşi kimdir? İşte Vedat Işıkhan hakkında merak edilenler...

Vedat Işıkhan, 1966 yılında Mardin'in Artuklu ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. Lisans derecesini 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu'ndan aldı. Ardından, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans derecesini "Sosyal Hizmet Uzmanlarının İş Doyumları" adlı teziyle 1993 yılında tamamladı. Aynı enstitüde 1998 yılında "Sosyal Hizmet ve Sağlık Alanında Görev Yapan Yöneticileri Etkileyen İş Stres Faktörleri" adlı teziyle doktora derecesini elde etti.

Vedat Işıkhan, 2003 yılında doçent unvanını alırken, 2009 yılında ise profesör ünvanını kazandı. Işıkhan'ın araştırma alanları arasında yönetim stresi, kentlerin gölgesinde yaşayan evsizler, çalışma hayatında stres ve başa çıkma yolları, engelli çocuğa sahip anne ve babalarda depresyon, Türkiye'de zihinsel engelli çocuğa sahip annelerin sorunları, tüberküloz hastalarının genel özellikleri ve onkolojide tükenmişlik ve başa çıkma, stres yönetimi: tükenmişlikten mutluluğa ve yardım personelini güçlendirme gibi konular bulunmaktadır.

Ayrıca, Vedat Işıkhan'ın yayınları arasında "Yönetim Stresi", "Kentlerin Gölgesinde Yaşayan Evsizler", "Çalışma Hayatında Stres ve Başa Çıkma Yolları", "Engelli Çocuğa Sahip Anne ve Babalarda Depresyon", "Türkiye'de Zihinsel Engelli Çocuğa Sahip Annelerin Sorunları", "Tüberküloz Hastalarının Genel Özellikleri ve Onkolojide Tükenmişlik ve Başa Çıkma", "Stres Yönetimi: Tükenmişlikten Mutluluğa" ve "Yardım Personelini Güçlendirme" adlı kitapları bulunmaktadır.

Vedat Işıkhan, evli ve iki çocuk babasıdır. Eşi Aylin Işıkhan da sosyal hizmet uzmanıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar