Yılmaz Tunç kimdir, nerelidir, eşi, özgeçmişi, kaç yaşında?

Yılmaz Tunç
Yılmaz Tunç


Yılmaz Tunç Kimdir, kimdir nerelidir, aslen nereli, özgeçmiş, vikipedi, eşi, kaç yaşında?


Yılmaz Tunç Kimdir?


Yılmaz Tunç, Türkiye'nin yeni Adalet Bakanı olarak 3 Haziran 2023 tarihinde göreve başlayan siyasetçi ve avukattır. Bartın doğumlu olan Tunç, AK Parti'nin kurucu üyelerinden olup, dört dönem Bartın milletvekilliği yapmıştır. Ayrıca Adalet Komisyonu Başkanlığı ve Grup Başkanvekilliği görevlerinde de bulunmuştur.

Yılmaz Tunç'un Hayatı


Yılmaz Tunç, 1 Şubat 1971 tarihinde Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Ulukaya Köyü'nde dünyaya geldi. Babası emekli öğretmen, annesi ev hanımıdır. Çocukluğu ve gençliği babasının öğretmenlik yaptığı Ulus ilçesinin çeşitli köylerinde geçti. İlköğrenimini Ulukaya Köyü İlkokulu'nda tamamladıktan sonra Kastamonu Göl Öğretmen Lisesi'ni bitirdi.

1988 yılında İstanbul'a yerleşen Tunç, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. 1995 yılında mezun olan Tunç, aynı fakültede Mali Hukuk Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı. Bankacılık Kanuna Aykırı Eylemler, Vergi Hukukuna İlişkin Suçlar, Ödeme Gücüne Göre Vergileme, Vergi Yargısı, Ekonomik Suçlar konularında araştırmalar yaptı.

1996 yılında avukatlık stajını tamamlayan Tunç, 1998 yılında kısa dönem askerlik görevini Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nda yaptı. Aynı yıl noterlik belgesi aldı ve Pendik'te kardeşi ve üç arkadaşıyla birlikte Tunç Hukuk Bürosu'nu kurdu. Serbest avukat olarak çalışmaya başlayan Tunç, İstanbul Barosu CMK Servisi'nde de görev aldı. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Tazminat Davaları alanlarındaki davalarla yakından ilgilendi.

Yılmaz Tunç'un Siyasi Kariyeri


Yılmaz Tunç, siyasi hayatına Fazilet Partisi'nde başladı. 2001 yılında AK Parti'nin kuruluşunda yer alan Tunç, Pendik Belediye Meclis Üyesi seçildi. Ayrıca AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı oldu.

2007 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti Bartın milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 2011, 2015 ve 2018 seçimlerinde de Bartın milletvekilliği görevine devam etti. Bu süre zarfında TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili, Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Grup Başkanvekili, AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi, AK Parti Grup Disiplin Kurulu Üyesi gibi önemli görevler üstlendi.

2020-2022 yılları arasında Adalet Komisyonu Başkanlığı yapan Tunç, 25 Mayıs 2022'de AK Parti Grup Başkanvekilliği görevine getirildi. 3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Adalet Bakanı olarak atandı.

Yılmaz Tunç'un Kişisel Yaşamı


Yılmaz Tunç, evli ve üç çocuk babasıdır. Eşi Ayşe Sena Tunç, öğretmendir. Çocuklarının isimleri Mustafa Furkan, Hatice Nisa ve Ayşe Sena'dır. Tunç, İngilizce bilmektedir. Ayrıca Türkiye-Japonya Dostluk Grubu Başkanlığı yapmıştır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar