Gültekin Uysal Kimdir, Nereli, boyu kaç, kaç yaşında, babası kimdir?

Gültekin Uysal Kimdir, Nereli, boyu kaç, kaç yaşında, babası kimdir? gibi soruların yanıtı merak ediliyor. Cevaplar yazımızda.

Gültekin Uysal, Türk siyasetçi ve avukat. 2014 yılından beri Demokrat Parti genel başkanıdır. 2011-2015 yılları arasında Burdur milletvekili olarak TBMM'de görev yapmıştır.
Gültekin Uysal
Gültekin Uysal

Gültekin Uysal Kimdir, Nereli, boyu kaç, kaç yaşında, babası kimdir? gibi soruların yanıtı merak ediliyor. Cevaplar yazımızda.



Gültekin Uysal, 1972 yılında Burdur'un Bucak ilçesinde doğdu. Babası Mehmet Uysal, annesi Ayşe Uysal'dır. İlk ve orta öğrenimini Bucak'ta tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Avukatlık stajını Antalya Barosu'nda yaptı ve 1997 yılında avukat olarak mesleğe başladı.

Gültekin Uysal, siyasi hayatına 2002 yılında Demokrat Parti'de başladı. 2004 yılında Bucak Belediye Başkan adayı oldu ancak seçilemedi. 2007 yılında Demokrat Parti genel başkan yardımcısı oldu. 2011 yılında Burdur milletvekili seçildi ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi oldu. 2014 yılında Demokrat Parti genel başkanlığına seçildi.

Gültekin Uysal, evli ve iki çocuk babasıdır. Eşi Hatice Uysal da avukattır. Boyu 1.80 m, kilosu 75 kg'dır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar