Gültekin Uysal'ın Eşi Hatice Uysal kimdir, nereli, kaç yaşında?

Gültekin Uysal'ın Eşi Hatice Uysal merak uyandırıyor. Peki, Gültekin Uysal'ın eşi Hatice Uysal kimdir, ne iş yapıyor, nereli, kaç yaşında? Detaylar yazımızda.
Gültekin Uysal'ın Eşi Hatice Uysal
Gültekin Uysal'ın Eşi Hatice Uysal


Gültekin Uysal'ın Eşi Hatice Uysal merak uyandırıyor. Peki, Gültekin Uysal'ın eşi Hatice Uysal kimdir, ne iş yapıyor, nereli, kaç yaşında? Detaylar yazımızda.

Gültekin Uysal'ın Eşi Hatice Uysal Kimdir?


Hatice Uysal, 1978 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Üniversite eğitimi için Ankara'ya gitti. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde okudu. Çocuk gelişimi ve eğitimi alanında uzmanlaştı. Mezuniyet sonrası çeşitli kurumlarda çocuk eğitmeni olarak çalıştı. Hatice Uysal, 2002 yılında Gültekin Uysal ile evlendi. Çiftin Kayra ve Berrin adında iki kız çocuğu oldu. Hatice Uysal, evlendikten sonra da mesleğini sürdürdü. Aynı zamanda çocuk edebiyatı ve ebeveynlik konularında kitaplar yazmaya başladı. Eğiten Kitap yayınevi tarafından yayınlanan "Çocuk Edebiyatı" adlı kitabı, çocukların okuma alışkanlığı kazanması ve hayal güçlerini geliştirmesi için önerilen bir eserdir. 

Hatice Uysal, eşi Gültekin Uysal'ın siyasi kariyerine de destek vermektedir. Gültekin Uysal, 2003-2005 yılları arasında Doğru Yol Partisi'nin Afyonkarahisar il başkanlığı, 2005-2007 yılları arasında gençlikten sorumlu genel başkan yardımcılığı, 2007 yılında milletvekilliği, 2012 yılından beri de Demokrat Parti genel başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2018 yılında yapılan seçimlerde ise İYİ Parti listelerinden Afyonkarahisar milletvekili seçilmiştir. 

Hatice Uysal, eşiyle birlikte Afyonkarahisar'da yaşamaktadır. Aile şirketi Reisoğlu Mermer'in yönetim kurulu üyesidir. Sosyal sorumluluk projelerine de katkı sağlamaktadır. Türk Ocağı Afyonkarahisar Şubesi, Liberal Düşünce Topluluğu, Afyon Eğitim Vakfı, Yörük-Türkmen Federasyonları gibi sivil toplum kuruluşlarının üyesidir. Hatice Uysal, çocuk bakımı ve ebeveynlik konusunda uzman bir yazar ve eğitimcidir. Çocuk edebiyatına katkı sağlayan bir eser vermiştir. Eşi Gültekin Uysal'ın siyasi hayatına destek olmaktadır. Başarılı ve örnek bir kadındır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar