Barış Arduç Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?

Barış Arduç
Barış Arduç

Barış Arduç Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?


Barış Arduç, Türk dizi ve sinema oyuncusudur. 9 Ekim 1987'de İsviçre'nin Scherzingen şehrinde doğdu. Baba tarafından Ordu Fatsa'lı, anne tarafından Artvin Arhavi'lidir. 8 yaşındayken ailesiyle beraber Türkiye'ye kesin dönüş yapan Arduç, eğitimini de Türkiye'de aldı. Kayseri Erciyes Üniversitesi Spor Akademisini kazandı fakat ilk yılında okula adapte olamayınca İstanbul'a geri döndü. Aktif olarak yüzme, dalgıçlık, futbol, basketbol, hentbol gibi spor dallarıyla uğraşmasının yanı sıra Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'na bağlı olarak Şile'de 8 yıl cankurtaranlık yaptı .

Tiyatro sanatçısı Ayla Algan ile tanıştıktan sonra oyunculuğa başlayan Arduç, Küçük Hanımefendi dizisi ile izleyici karşısına çıktı. Dinle Sevgili (2011), Pis Yedili (2011) gibi dizilerde rol aldıktan sonra Benim İçin Üzülme (2012), Bugünün Saraylısı (2013-2014) ve Racon: Ailem İçin dizilerinde rol alan Arduç'un yıldızı Kiralık Aşk dizisi ile parladı. Daha sonrasında Kuzgun ve Çukur adlı dizilerde de rol aldı. 2021 yılı itibari ile TRT 1'de yayımlanan Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinde başrol oyuncusu olarak yer aldı.

Barış Arduç'un özel hayatına gelince, kendisi gibi oyuncu olan Gupse Özay ile 2020 yılında evlendi. Çiftin 2021 yılında bir kız çocuğu dünyaya geldi . Barış Arduç'un vücudunda birkaç dövme bulunuyor. Bunlardan biri sağ kolunda "Ayla" yazısı, diğeri ise sol kolunda "Mert" yazısıdır. Bu dövmelerin anlamı ise annesi Ayla ve kardeşi Mert'tir. Barış Arduç'un alevi olduğu iddiası ise doğru değildir. Kendisi sunni bir aileden gelmektedir.

Barış Arduç, oyunculuğuyla olduğu kadar aldığı ödüllerle de adından söz ettirmektedir. Bugüne kadar 20'den fazla ödül kazanan Arduç'un en önemli ödülleri arasında Pantene Altın Kelebek Ödülleri, GQ Men Of The Year Ödülleri ve Magazin Gazetecileri Derneği Altın Objektif Ödülleri sayılabilir .

Barış Arduç, Türk televizyon ve sinema dünyasının en sevilen ve başarılı isimlerinden biridir. Hem yeteneği hem de yakışıklılığı ile hayran kitlesini her geçen gün arttırmaktadır. Kendisine bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.


Barış Arduç
Barış Arduç

Barış Arduç
Barış Arduç

Yorum Gönder

0 Yorumlar