Aliye Timisi Ersever Kimdir? Nerelidir? Yaptıkları Nedir?

 Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Aliye Timisi Ersever kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır ve yaptıkları nedir gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.

aliye timisi ersever
Aliye Timisi Ersever

Aliye Timisi Ersever Kimdir?

Aliye Timisi Ersever, CHP'nin Ankara 1. Bölge 6. sıra milletvekili adayıdır. Peki, Aliye Timisi Ersever kimdir? Nerelidir? Yaptıkları nedir? Bu yazıda sizlere Aliye Timisi Ersever'in hayatı ve siyasi kariyeri hakkında bilgiler vereceğim.

Aliye Timisi Ersever, 1967 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde lisans eğitimi aldı. Ardından aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı.

Aliye Timisi Ersever, meslek hayatına Maliye Bakanlığı'nda başladı. Daha sonra Türkiye İstatistik Kurumu'nda çalıştı. 2002 yılında CHP'ye üye oldu ve partinin çeşitli kademelerinde görev aldı. 2009-2014 yılları arasında Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi olarak hizmet verdi. 2014 yılında CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi seçildi.

Aliye Timisi Ersever, 2015 yılında yapılan genel seçimlerde CHP'den Ankara milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 2023 yılında yapılacak olan genel seçimlerde ise CHP'nin Ankara 1. Bölge 6. sıra milletvekili adayı olarak yeniden aday gösterildi.

Aliye Timisi Ersever, evli ve iki çocuk annesidir. İngilizce bilmektedir.

aliye timisi ersever
Aliye Timisi Ersever

Aliye Timisi Ersever Hakkında Bilgiler:

- Aliye Timisi Ersever, 1967 yılında Ankara'da doğdu.
- Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.
- Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlarda çalıştı.
- 2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Ankara milletvekili adayı oldu.
- Kadın hakları, çevre, eğitim ve demokrasi konularında çalışmalar yaptı.
- Evli ve iki çocuk annesi olan Aliye Timisi Ersever, İngilizce ve Fransızca biliyor.


Yorum Gönder

0 Yorumlar