Çiğdem Toker Kimdir? Nereli?

Çiğdem Toker
Çiğdem Toker



Çiğdem Toker Kimdir? Nereli, kiminle evli, eşi kimdir, denizli, aslen nereli, yazıları, ailesi, kimin torunu?


Çiğdem Toker, Türkiye'nin önde gelen gazeteci ve yazarlarından biridir. 15 Ağustos 1965'te Diyarbakır'da doğmuştur. Denizli Lisesi'ni ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmiştir. Gazeteciliğe 1986'da Anka Ajansı'nda kültür-sanat muhabiri olarak başlamıştır . Günaydın, Ulus gazetelerinde, Nokta dergisinde kültür sanat, adliye muhabiri olarak stajlar yapmıştır. 1988'de Anadolu Ajansı'nın açtığı sınavları kazanarak, Devlet Güvenlik Mahkemesi ve yüksek yargı muhabiri olarak çalışmıştır . 1990-1993 yıllarında haftalık yayınlanan Ekonomik Panorama dergisinde, 1993-2008 döneminde de aralıksız 15 yıl Hürriyet gazetesinin Ankara Bürosu'nda ekonomi muhabiri olarak görev yapmıştır . Vergi, enerji, kamu ihaleleri, özelleştirme, rekabet politikalarını izlemiş; Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası toplantıları yurt dışında takip etmiştir.

Çiğdem Toker, Habertürk gazetesinin ilk Ankara temsilcisi olarak gazetenin Ankara bürosunu kurmuştur. İstifa ederek ayrılmıştır . Bağımsız internet gazetesi T24'ün ilk yayınlarında OECD'nin hazırladığı "Futbolda Kara Para Aklama" raporunu tercüme ederek dizi yazısıyla yer almıştır. 2009-2013 arası Akşam gazetesinde köşe yazarı ve Ankara temsilcisi olarak çalışmıştır. TMSF'nin Türk Medya Grubu'na el koyma sürecinde kendi isteğiyle ayrılmıştır . 2013 yılında Cumhuriyet gazetesinde yazmaya başlamıştır. Cumhuriyet yazar ve yöneticilerinin FETÖ ile bağlantıları suçlamasıyla tutuklu yargılandığı dava sürecini izlemiştir. Gazetenin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı'nın yönetiminin değişmesiyle kendi isteğiyle ayrılmıştır. Eylül 2018'de katıldığı Sözcü gazetesinden, işine son verilmesi nedeniyle 2022'de ayrılmıştır. Ayrıca 2021'den beri FOX'ta Doğan Şentürk'ün moderetörlüğündeki Orta Sayfa programında Murat Yetkin, Nevşin Mengü ve Deniz Zeyrek ile birlikte yer almaktadır.

Çiğdem Toker'in eleştirel finans haberciliği olarak da tanımlanan yazıları dolayısıyla hakkında, bazıları astronomik tutarlarda olmak üzere aleyhine çok sayıda manevi tazminat davası açılmıştır . Abdüllatif Şener ile yaptığı uzun röportajından oluşan "Adım da Benimle Beraber Büyüdü" (2008), "Türkiye'de Sağlıkta Kamu Özel Ortaklığı - Şehir Hastaneleri" kitabına makale katkısı (2018), "Kamu İhalelerinde Olağan İşler" (2019) ve "Şehir Hastaneleri: Milletin Cebinden Kamu - Özel İşbirliği" (2022) adlı kitapları bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi "En Başarılı İktisat Muhabiri Ödülü" (1995), Sabah Gazetesi "Muammer Yaşar Bostancı Haber Yarışması Büyük Ödülü" (1997) gibi meslek ödüllerine sahiptir.

Çiğdem Toker, evli; Bulut, Tan ve Gün adlı üç çocuğun annesidir.


Çiğdem Toker
Çiğdem Toker

Yorum Gönder

0 Yorumlar