Erkan Baş Kimdir, Nereli, Ailesi?

Erkan Baş
Erkan Baş



Erkan Baş Kimdir, Nereli, Ailesi?


Erkan Baş, Türk siyasetçi ve bilim tarihçisidir. Türkiye İşçi Partisi'nin genel başkanı ve İstanbul milletvekilidir. 14 Temmuz 1979'da Almanya'nın Berlin kentinde doğmuştur. Ailesi Yugoslavya göçmeni Boşnak kökenlidir. Babası Almanya'ya işçi olarak gitmiş, annesi ise ev hanımıdır.  

Erkan Baş, ilkokula başladığında ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamlamıştır. Üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde başlamış ancak politik nedenlerle bu bölümden ayrılmıştır. Daha sonra Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü'ne geçmiş ve buradan mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimine de aynı alanda devam etmiştir.  

Erkan Baş, genç yaşta Sosyalist İktidar Partisi'ne üye olmuştur. Bu partinin ardından kurulan Türkiye Komünist Partisi'nin kurucuları arasında yer almış ve çeşitli görevler üstlenmiştir. Partinin İstanbul il sekreterliği, örgüt bürosu ve merkez komitesinde görev yapmıştır. 2009 yılında Türkiye Komünist Partisi'nin genel başkanlığına seçilmiştir. 2014 yılında ise partiden ayrılarak Halkın Türkiye Komünist Partisi'ni kurmuştur. Bu partinin de genel sekreterliğini yapmıştır.  

2017 yılında Türkiye İşçi Partisi'ni kuran Erkan Baş, bu partinin genel başkanlığını sürdürmektedir. 2018 yılında yapılan genel seçimlerde partisinin seçim ittifakı çerçevesinde Halkların Demokratik Partisi listesinden İstanbul milletvekili seçilmiştir. Daha sonra HDP'den istifa ederek yeniden Türkiye İşçi Partisi'ne geçmiştir.  

Erkan Baş, evli ve iki çocuk babasıdır. Yaşamak İçin Sosyalizm adlı bir kitabı vardır. Ayrıca İleri Haber adlı internet haber sitesinde ve bazı teorik yayın organlarında yazılar yazmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar