Hulusi Akar'ın Eşi Şule Akar Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Şule Akar
Şule Akar



Hulusi Akar'ın Eşi Şule Akar Kimdir? Boy, Yaş, Kilo, Nereli, Kaç Yaşında, annesi, babası


Hulusi Akar'ın eşi Şule Akar, Türkiye'nin en önemli isimlerinden birinin hayat arkadaşı olmasının yanı sıra kendi mesleğiyle de dikkat çeken bir kadındır. Peki Şule Akar kimdir? Boyu, yaşı, kilosu, nereli, kaç yaşında, annesi ve babası hakkında neler biliyoruz? İşte Şule Akar hakkında merak edilenler...

Şule Akar'ın hayatı


Şule Akar, 1954 yılında Kayseri'de doğmuştur. Annesi ve babası da Kayserili olan Şule Akar'ın çocukluk ve gençlik yılları da bu şehirde geçmiştir. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nü kazanmıştır. Burada okurken Hulusi Akar ile tanışmış ve 1976 yılında evlenmiştir.

Şule Akar, diyetisyen olarak çalışma hayatına atılmıştır. Eşi Hulusi Akar'ın askeri görevleri nedeniyle birçok şehirde bulunmuştur. Bu süreçte iki çocuk sahibi olmuştur. Bir oğlu ve bir kızı olan Şule Akar'ın çocukları da başarılı bir eğitim almıştır. Kızı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuş ve doktor olmuştur. Oğlu ise Chicago Üniversitesi'nde ekonomi okumuş ve İngiltere'de çalışmaya başlamıştır.

Şule Akar, eşi Hulusi Akar'ın 2015 yılında Genelkurmay Başkanlığı'na atanmasıyla daha çok kamuoyunun ilgisini çekmiştir. 2017 yılında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonunda Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaya başını şalla örterek katılması gündem olmuştur. Hulusi Akar ise bu konuda yaptığı açıklamada "Bu bir refleks. İnanç konusu Allah ile kul arasındadır." demiştir.

Şule Akar, eşi Hulusi Akar'a diyetisyenliği sayesinde de destek olmuştur. Eşi için belirlediği diyete uygun beslenmesini sağlayarak zayıflamasına katkıda bulunmuştur. Şule Akar'ın boyu 1.65 metre, kilosu ise 55 kilogramdır. Yaşı ise 67'dir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar