Mithat Sancar kimdir, kaç yaşında, nereli?

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar merak konusu oldu. Peki, Mithat Sancar kimdir, kaç yaşında, nereli? sorularınızın yanıtı burada.
Mithat Sancar
Mithat Sancar


HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar merak konusu oldu. Peki, Mithat Sancar kimdir, kaç yaşında, nereli? sorularınızın yanıtı burada.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Kimdir?


Mithat Sancar, Türkiye'nin tanınmış akademisyen, yazar ve siyasetçilerinden biridir. 1963 yılında Mardin'in Nusaybin ilçesinde doğan Sancar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Daha sonra aynı fakültede anayasa hukuku alanında doktora yaptı. 1991 yılında öğretim üyesi olarak göreve başlayan Sancar, 2005 yılında profesör oldu.

Sancar, akademik çalışmalarının yanı sıra insan hakları, demokrasi ve barış konularında da aktif bir şekilde yer aldı. Birçok sivil toplum örgütü ve platformda görev alan Sancar, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) kurucu üyesi ve eski başkanıdır. Ayrıca Türkiye Barış Meclisi'nin de kurucuları arasındadır.

Sancar, 2015 yılında Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili adayı oldu ve Ankara'dan seçildi. 2018 yılında tekrar seçilen Sancar, 2020 yılında HDP'nin eş genel başkanlığına seçildi. Sancar, halen bu görevini sürdürmektedir.

Sancar, aynı zamanda çok sayıda kitap ve makalenin de yazarıdır. Anayasa hukuku, siyaset teorisi, demokratikleşme ve Kürt sorunu gibi konularda yazdığı eserler geniş bir okur kitlesi tarafından takip edilmektedir. Sancar'ın en bilinen kitapları arasında "Anayasa Hukuku", "Türkiye'de Anayasal Demokrasi", "Kürt Sorunu'nda Çözüm Yolları" ve "Demokratik Cumhuriyet" sayılabilir.

Sancar, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce ve Kürtçe bilmektedir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar