Muhittin Böcek kimdir, nereli? Muhittin Böcek yüzde kaç oy aldı?

Muhittin Böcek
Muhittin Böcek


Muhittin Böcek, Antalya'nın seçilmiş büyükşehir belediye başkanıdır. Bu yazıda, Muhittin Böcek'in kim olduğu, nereli olduğu, yüzde kaç oy aldığı, ne yaptığı ve hayat hikayesi gibi konulara değineceğiz.

Muhittin Böcek kimdir?


Muhittin Böcek, 25 Ekim 1962 tarihinde Antalya'nın Konyaaltı ilçesinin Uncalı mahallesinde doğdu. Aslen Yörük kökenli olan Böcek, ilk, orta ve lise eğitimini Antalya'da tamamladı. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık ile Kamu Yönetimi bölümlerini bitirdi. Ardından Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında tezsiz yüksek lisans yaptı.

Muhittin Böcek nereli?


Muhittin Böcek, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde doğup büyüyen bir Antalyalıdır. Ailesi de Antalya'nın yerli halkından olan Yörüklerdendir. Muhittin Böcek, evli ve bir çocuk babasıdır.

Muhittin Böcek yüzde kaç oy aldı?


Muhittin Böcek, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Antalya büyükşehir belediye başkanı adayı olarak yarıştı. Muhittin Böcek, seçimleri yüzde 50,6 oy oranıyla kazanarak Antalya'nın yeni büyükşehir belediye başkanı oldu. Muhittin Böcek, bu sonuçla Antalya tarihinde en yüksek oy alan büyükşehir belediye başkanı unvanını da elde etti.

Muhittin Böcek ne yapıyor?


Muhittin Böcek, 2019 yılından bu yana Antalya büyükşehir belediye başkanlığı görevini sürdürmektedir. Muhittin Böcek, belediye başkanlığı döneminde Antalya'nın altyapı, ulaşım, çevre, kültür, turizm, sosyal hizmetler gibi birçok alanda projeler geliştirmiş ve hayata geçirmiştir. Muhittin Böcek, aynı zamanda Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı, Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) Başkanlığı, Konyaaltı Kent Konseyi Başkanlığı ve Konyaaltı Turizm Eğitim ve Kültür Vakfı (KONTEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi görevleri de yürütmektedir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar