Mustafa Hulki Cevizoğlu Kimdir? Nereden, Hangi Partiden Aday Oldu?

Mustafa Hulki Cevizoğlu
Mustafa Hulki Cevizoğlu


Mustafa Hulki Cevizoğlu Kimdir? Milletvekili, Milletvekili Adayı, Ak Parti, Kim, Aday mı, Hangi Partiden, Nereden Aday Oldu, Hayatı


Mustafa Hulki Cevizoğlu, Türk gazeteci, yazar, sunucu ve siyasetçidir. 1 Mayıs 1958'de Giresun'da doğmuştur. Aslen Tirebolu kökenlidir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuş, işletmecilik yüksek lisansı ve Maltepe Üniversitesi'nde sosyoloji doktorası yapmıştır.

Cevizoğlu, 1981'de Hürriyet gazetesinde gazeteciliğe başlamış ve sekiz yıl boyunca çalışmıştır. Daha sonra çeşitli basın kuruluşlarında muhabirlik ve yöneticilik yapmıştır. 1994'te Ceviz Kabuğu adlı tartışma programını sunmaya başlamış ve bu programla tanınmıştır. Ceviz Kabuğu programı Karadeniz TV, Ulusal Kanal ve Halk TV'de yayınlanmıştır. 2020 yılında Halk TV'den ayrılmıştır.

Cevizoğlu, aynı zamanda bir siyasetçidir. 2007 yılında bağımsız milletvekili adayı olmuş ancak seçilememiştir. 2009 yılında Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucu genel başkanı olmuş ancak kısa süre sonra istifa etmiştir. 2011 yılında tekrar bağımsız milletvekili adayı olmuş ancak CHP listesine girememiştir. 2015 yılında Vatan Partisi'nden İzmir milletvekili adayı olmuş ancak seçilememiştir.

Cevizoğlu'nun son siyasi hamlesi ise 2023 seçimleri için AK Parti'den İstanbul milletvekili adayı olmasıdır. Cevizoğlu, AK Parti'ye katılma gerekçesini şöyle açıklamıştır: "Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullarda AK Parti'nin Türkiye'nin geleceği için en doğru adres olduğunu düşünüyorum. AK Parti'nin içinde yer alarak Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretmek istiyorum."

Cevizoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır. Birçok ödülün sahibidir. Yeniçağ gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Başkent Üniversitesi'nde sosyoloji dersleri vermiştir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar