Mustafa Sarıgül kimdir, nereli, tiktok, aday mı, alevi mi?

Mustafa Sarıgül
Mustafa Sarıgül


Mustafa Sarıgül kimdir, nereli, tiktok, aday mı, alevi mi, serveti, eğitimi, nereden aday?


Mustafa Sarıgül, Türkiye'nin tanınmış siyasetçi ve iş insanlarından biridir. 15 Kasım 1956'da Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Güngören köyünde doğmuştur. Annesinin adı Ayşe, babasının adı Hakkı'dır. Ailesiyle birlikte 1962 yılında İstanbul'a göç etmiştir. Eğitim hayatına Erzincan'da başlayan Sarıgül, ilkokulu Şişli Talatpaşa İlköğretim Okulu'nda, ortaokulu Şişli Ortaokulu'nda, liseyi Zincirlikuyu Yapı Teknik Lisesi'nde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini ise Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde almıştır.

Sarıgül, siyasi kariyerine CHP Şişli Gençlik Kolu'nda başlamıştır. Daha sonra sırasıyla Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Sekreterliği, Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Başkanlığı, İlçe Başkanlığı ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 1987 yılında yapılan genel seçimlerde SHP'den İstanbul milletvekili seçilmiştir. Bu dönemde TBMM Başkanlık Divanı Üyeliği, Türk Parlamenterler Birliği Üyeliği, Türk-Alman Parlamento Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyeliği ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Asbaşkanlığı gibi görevler üstlenmiştir.

Sarıgül, 1999 yılında DSP'den Şişli Belediye Başkanı seçilmiştir. Bu görevini 2014 yılına kadar sürdürmüştür. Belediye başkanlığı döneminde Romanya Cumhurbaşkanı Ion Iliescu tarafından devlet nişanı ile ödüllendirilmiş, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından engellilere verdiği destekten dolayı ödüllendirilmiştir. Ayrıca eğitime verdiği katkılardan dolayı Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından da ödüle layık görülmüştür.

Sarıgül, siyasi yaşamında farklı partilerde de yer almıştır. 2004 yılında CHP genel başkanlığına aday olmuş ancak Deniz Baykal'a karşı kaybetmiştir. Daha sonra partiden ihraç edilmiş ve Yeni Türkiye Partisi'ne katılmıştır. Bu parti kapanınca tekrar CHP'ye dönmüştür. 2014 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmuş ancak seçimi Kadir Topbaş'a karşı kaybetmiştir. 2019 yılında tekrar CHP'den ayrılarak DSP'ye katılmıştır. 2020 yılında ise kendi partisi olan Türkiye Değişim Partisi'ni kurmuştur.

Sarıgül, iki evlilik yapmıştır. İlk eşi Gülsüm Hülya Köksaloğlu 1985 yılında hayatını kaybetmiştir. İkinci eşi Aylin Kotil ile 1993 yılında evlenmiş ancak 2008 yılında boşanmıştır. Sarıgül'ün Abdurrahman Emir ve Ömer adında iki oğlu vardır.

Sarıgül, sosyal medya platformu TikTok'ta da aktif olarak yer almaktadır. Burada takipçileriyle iletişim kurmakta ve güncel konular hakkında görüşlerini paylaşmaktadır. Ayrıca eğlenceli videolar da çekmektedir.

Sarıgül, Alevi kökenli olduğunu açıklamıştır. Servetinin kaynağı ise iş hayatındaki başarılarıdır. Fırın işletmeciliği ve Renault bayiliği yapmıştır.

Sarıgül, siyasi rakibi Deniz Baykal ile arasındaki husumeti bitirmek için bir adım atmış ve Baykal'a geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuştur.

Sarıgül, 2023 genel seçimlerinde partisi Türkiye Değişim Partisi'nin milletvekili adayları arasında yer almaktadır. Seçim bölgesi ise doğduğu il olan Erzincan'dır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar