Musa Avsever Kimdir, nereli, rütbesi, biyografisi, kaç yaşında?

Musa Avsever
Musa Avsever


Musa Avsever Kimdir? Rütbesi, Görevleri, Biyografisi ve Yaşı


5 Haziran 2023'te Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’i Milli Savunma Bakanı olarak atamış olması sebebiyle, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever mevcut görevi uhdesinde kalmak suretiyle yerine bir isim atanıncaya kadar Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilmiştir.

Musa Avsever, Türk Kara Kuvvetleri'nin 52. ve mevcut komutanıdır. 7 Kasım 1957'de Konya'nın Zanapa ilçesine bağlı Nernek köyünde doğmuştur. 1974'te Kuleli Askerî Lisesi'nden, 1978'de Kara Harp Okulu'ndan muhabere subayı olarak mezun olmuştur. Muhabere Okulu ve Eğitim Merkezi'nde muhabere subay temel kursunu tamamladıktan sonra çeşitli birliklerde karargâh ve kıta görevlerinde bulunmuştur. 2003'te tuğgeneral, 2007'de tümgeneral, 2011'de korgeneral ve 2016'da orgeneral rütbesine terfi etmiştir.  

Musa Avsever'in Rütbe ve Görevleri


Musa Avsever, tuğgeneral rütbesinde Kara Kuvvetleri İkmal ve Bakım Daire Başkanlığı ve Genelkurmay Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Destek Komutanlığı görevlerini yürütmüştür. Tümgeneral rütbesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanlığı ve MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur. Korgeneral rütbesinde Ege Ordusu Kurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanlığı görevlerini yapmıştır. Orgeneral rütbesinde ise 2. Kolordu Komutanlığı, 1. Ordu Komutanlığı ve Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevlerini üstlenmiştir.  

Musa Avsever'in Biyografisi


Musa Avsever, askerî eğitiminin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında çeşitli kurslar almıştır. NATO Savunma Koleji'nde (Roma) uluslararası güvenlik stratejisi kursu, ABD Kara Harp Akademisi'nde (Leavenworth) ortak harekât planlama kursu, ABD Kara Harp Enstitüsü'nde (Carlisle) ulusal güvenlik stratejisi kursu gibi kurslara katılmıştır. Ayrıca ABD Kara Harp Akademisi'nde (Leavenworth) yüksek lisans yapmıştır.  

Musa Avsever'in özel hayatı hakkında çok fazla bilgi bulunmamaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Mesude Avsever ile evlidir. İngilizce bilmektedir.  

Musa Avsever'in Yaşı


Musa Avsever, 7 Kasım 1957 tarihinde doğmuştur. 2023 itibarıyla 65 yaşındadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar