Cerkutay Kimdir? Gerçek Adı Nedir? (Kuruluş Osman)

CERKUTAY KİMDİR? GERÇEK ADI NEDİR?


Merhaba değerli okuyucular bu yazımda Cerkutay kimdir, Cerkutay gerçekte kimdir, Cerkutay'ın gerçek adı nedir, Cerkutay gerçekte kaç yaşındadır gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.


cerkutay
Cerkutay


Cerkutay Kimdir?


Cerkutay moğolların komutanı Balgay'ın en iyi askerlerinden bir tanesiydi. Balgay için her daim ölmeye hazırdı. Kayı obasıyla savaş içerisinde oldu hep uzun süren savaşlar sonucu Balgay öldü. Cerkutay tek başına kalınca gidip moğolların en büyük komutanı Geyhatu'ya bilgiler verdi. Hayatta kalmak için her yolu denedi. Daha sonra kayıların eline esir düştü.



cerkutay
Cerkutay


O süreç içerisinde kayılara sempati duydu. Onların yaşam tarzı hoşuna gitmiş ve onların cömert iyi birileri olduğunu düşünmeye başlamıştı. Zaman geçtikçe kayılara alışan Cerkutay onlardan biri gibi davranmaya başladı. Hatta onlarla beraber savaşa gidiyordu. Bamsı Beyrek'e çok büyük saygı duyan Cerkutay ondan müslümanlık ile ilgili bilgiler almak istedi.



cerkutay
Cerkutay



 Söylenen şeylerden sonra müslüman olmak isteyen Cerkutay geçmiş günahlarının çok olduğunu söyledi. Kendisinin affedilmesinin imkansız olduğunu düşünen Cerkutay Şeyh Edebali'nin çabalarıyla müslüman olmaya ikna edildi. Müslüman olan Cerkutay şu anda Osman Gazi'nin en gözde alplerinden biri olmayı başardı.


Cerkutay'ın Gerçek Adı Nedir?


Atv'de yayınlanan Kuruluş Osman dizisindeki Cerkutay karakterine hayat veren oyuncumuz Çağrı Şensoy dur.


Cerkutay Gerçekte Kaç Yaşındadır?


Tarihin güncel olduğunu varsayarsak 35 yaşındadır. 17 Nisan 1986 doğumludur.


Cerkutay'ın Oynadığı Dizi ve Filmler


Sıla
Ölüm Çiçekleri
Çakıl Taşları
Mazi Kalbimde Yaradır
Kavak Yelleri
Esir Şehrin Gözyaşları
Günahkar
Aşkın Kanunu
46 Yok Olan
Muhteşem Yüzyıl Kösem
Savaşçı
Mordkommission İstanbul
Kuruluş Osman
Güz Sancısı
Veda Makamı
Derin Düşün-ce
Meddah
Kendinol



Yorum Gönder

0 Yorumlar