Ahmet Şık Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır? Hangi Partiden Aday?

 Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Ahmet Şık kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır ve hangi partiden adaydır gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.

Ahmet Şık
Ahmet Şık

Ahmet Şık Kimdir?

Merhaba sevgili okurlar. Bugün sizlere Türkiye'nin en tanınmış gazetecilerinden biri olan Ahmet Şık'ı tanıtmak istiyorum. Ahmet Şık kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Hangi partiden aday? Bu soruların cevaplarını öğrenmek için yazımı okumaya devam edin.

Ahmet Şık, 1970 yılında Adana'da doğdu. Babası bir demiryolu işçisi, annesi ise bir ev hanımıydı. Çocukluğu Adana ve Ankara'da geçti. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra, 1989 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'ne girdi. Burada öğrencilik yıllarında siyasi faaliyetlere katıldı ve sol görüşlü bir öğrenci hareketinin içinde yer aldı.

1991 yılında mezun olduktan sonra, çeşitli gazete ve dergilerde muhabir, editör ve yazar olarak çalışmaya başladı. Özellikle devletin karanlık yüzünü, insan hakları ihlallerini, faili meçhul cinayetleri, Kürt sorununu ve Ergenekon davasını araştıran haber ve kitaplarıyla tanındı. Bu çalışmaları nedeniyle defalarca gözaltına alındı, tutuklandı, yargılandı ve hapis yattı. Ancak hiçbir zaman gazetecilikten vazgeçmedi ve mesleğine olan bağlılığını sürdürdü.

2018 yılında Cumhuriyet gazetesindeki görevinden ayrıldıktan sonra, siyasete atılma kararı aldı. Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili adayı oldu ve 24 Haziran seçimlerinde İstanbul 2. bölgeden parlamentoya girdi. HDP'nin eş genel başkan yardımcısı olarak görev yapmaya başladı.

Ahmet Şık, bugün 53 yaşında olup evli ve iki çocuk babasıdır. Gazetecilik ve siyasetin yanında, fotoğrafçılık ve müzikle de ilgilenmektedir. Kendisini sosyalist, feminist ve demokrat olarak tanımlamaktadır. Türkiye'nin daha özgür, daha eşit ve daha adil bir ülke olması için mücadele etmektedir.

Tip Milletvekilleri
Tip Milletvekilleri


Yorum Gönder

0 Yorumlar