Barış Atay Kimdir? Nerelidir? Hangi Partiden Milletvekilidir?

 Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Barış Atay kimdir, nerelidir ve hangi partiden milletvekilidir gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.

Barış Atay
Barış Atay

Barış Atay Kimdir?

Barış Atay Mengüllüoğlu, 22 Eylül 1981'de Almanya'nın Wilhelmshaven kentinde doğan Türk oyuncu ve siyasetçidir. 2018 yılından beri Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay milletvekilidir. Antakya'da büyüyen Mengüllüoğlu, Çukurova Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nde okurken tiyatroya ilgi duydu ve eğitimini yarıda bırakarak İstanbul'a gitti. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu ve Kadir Has Üniversitesi'nde sinema ve televizyon alanında yüksek lisans yaptı.

Mengüllüoğlu, televizyon kariyerine Hacı ve Şöhret dizileriyle başladı. Arka Sıradakiler dizisindeki Saffet rolüyle tanındı. Sonrasında Hayat Devam Ediyor, Şubat gibi dizilerde oynadı. Sinema filmlerinde de yer alan Mengüllüoğlu, Kabuk, Zincirbozan, Güzel Günler Göreceğiz, Köpek, Eksik, Damat Koğuşu gibi yapımlarda rol aldı. Ayrıca Eksik ve Aden filmlerinin yönetmenliğini üstlendi.

Mengüllüoğlu, siyasi görüşleri nedeniyle çeşitli soruşturma ve saldırılara maruz kaldı. 2013 yılında Redhack soruşturması kapsamında gözaltına alındı ancak serbest bırakıldı. 2018 yılında Halkların Demokratik Partisi'nden milletvekili adayı oldu ve Hatay'dan seçildi. Aynı yıl Türkiye İşçi Partisi'ne geçti. 2020 yılında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı tartışma sonrasında Kadıköy'de saldırıya uğradı.

Mengüllüoğlu, 2013 yılında Beste Sultan Kasapoğulları ile evlendi.

Barış Atay
Barış Atay


Yorum Gönder

0 Yorumlar