Mansur Yavaş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Mansur Yavaş'ın hayatı merak ediliyor. Peki, Mansur Yavaş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? sorularınızın ve daha fazlası yazımızda.
Mansur Yavaş
Mansur Yavaş


Mansur Yavaş'ın hayatı merak ediliyor. Peki, Mansur Yavaş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? sorularınızın ve daha fazlası yazımızda.

Mansur Yavaş Kimdir?


Mansur Yavaş, Türkiye'nin başkenti Ankara'nın mevcut büyükşehir belediye başkanıdır. 23 Mayıs 1955 tarihinde Ankara'nın Beypazarı ilçesinde doğan Yavaş, avukatlık ve siyasetçilik mesleklerini icra etmiştir. Hangi partiye mensup olduğu ve kökeni hakkında merak edilenler ise şöyle:

Mansur Yavaş, siyasi kariyerine 1989 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi'nde başlamıştır. 1993 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'ne geçen Yavaş, 1999 ve 2004 yerel seçimlerinde Beypazarı belediye başkanı seçilmiştir. 2009 yerel seçimlerinde MHP'den Ankara büyükşehir belediye başkan adayı olmuş, ancak seçimi kaybetmiştir. 2013 yılında MHP'den ayrılarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılan Yavaş, 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin Ankara büyükşehir belediye başkan adayı olmuş, ancak yine seçimi kaybetmiştir. 2016 yılında CHP'den ayrılan Yavaş, 2018 yılında tekrar partiye katılarak 2019 yerel seçimlerine Millet İttifakı'nın Ankara büyükşehir belediye başkan adayı olarak katılmış ve oyların %50,9'unu alarak seçilmiştir.

Mansur Yavaş'ın kökeni ise Beypazarı'na dayanmaktadır. Babası Ahmet Sadık Yavaş, annesi Havva Yavaş'tır. Ailesi Beypazarı'nın eski ailelerinden olan Yavaşlar'dır. Mansur Yavaş, 1986 yılında Nursen Yavaş ile evlenmiştir. Çiftin iki çocuğu vardır: Ahmet Can Yavaş ve Aylin Nazlıaka.

Mansur Yavaş kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi parti, kökeni


  • Mansur Yavaş, 1955 yılında Beypazarı'nda doğan bir avukat ve siyasetçidir.
  • 2019 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.
  • Siyasi kariyerine 1994 yılında Beypazarı Belediye Başkanı olarak başlamıştır.
  • 2009 ve 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmuştur.
  • 2018 yılında CHP ile İyi Parti arasında yapılan ittifak sonucunda tekrar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmiştir.
  • 2019 yılında yapılan seçimde %50.93 oy alarak Ankara'nın 32. büyükşehir belediye başkanı olmuştur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar