Mevlüt Karakaya Kimdir? Nerelidir? Başarıları Nedir?

 Merhaba arkadaşlar bu yazımızda sizlere Mevlüt Karakaya kimdir, nerelidir ve başarıları nedir gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.

Mevlüt Karakaya
Mevlüt Karakaya

Mevlüt Karakaya Kimdir?

Mevlüt Karakaya, akademik kariyerinin yanı sıra devlet yönetiminde de önemli görevler üstlenmiştir. 1999-2003 yılları arasında Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak çalışmıştır. Bu görevi sırasında tarım sektörüne yönelik birçok proje ve reforma imza atmıştır. Ayrıca Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi'nde muhasebe, finansman ve bankacılık konularında dersler vermiştir. Üniversite senatosu üyeliği, dekan yardımcılığı, enstitü müdür yardımcılığı, fakülte kurulu üyeliği, fakülte yönetim kurulu üyeliği ve anabilim dalı başkanlığı gibi idari ve akademik görevlerde de bulunmuştur.

Mevlüt Karakaya, siyasi hayatına 2014 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) katılarak başlamıştır. Aynı yıl yapılan yerel seçimlerde MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştur. Seçimi Melih Gökçek ve Mansur Yavaş'ın ardından üçüncü sırada tamamlamıştır. 2015 yılında yapılan genel seçimlerde ise MHP'den Adana milletvekili seçilmiştir. TBMM 25., 26. ve 27. dönemlerde Adana ve Ankara milletvekilliği yapmıştır. MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak da görev almıştır.

Mevlüt Karakaya, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Mevlüt Karakaya
Mevlüt Karakaya


Yorum Gönder

0 Yorumlar