Sinan Oğan kimdir, hangi parti, nereli, kaç yaşında, twitter, alevi mi?

Sinan Oğan kimdir, hangi parti, nereli, kaç yaşında, twitter, alevi mi? Bu soruların cevaplarını merak edenler için bu yazıda Sinan Oğan'ın hayatı ve siyasi kariyeri hakkında bilgiler vereceğim.
Sinan Oğan kimdir
Sinan Oğan


Sinan Oğan kimdir, hangi parti, nereli, kaç yaşında, twitter, alevi mi? Bu soruların cevaplarını merak edenler için bu yazıda Sinan Oğan'ın hayatı ve siyasi kariyeri hakkında bilgiler vereceğim.

Sinan Oğan Kimdir?


Sinan Oğan, 1970 yılında Iğdır'da doğdu. Babası Mehmet Oğan, annesi Ayşe Oğan'dır. İlk ve orta öğrenimini Iğdır'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne girdi. Buradan 1993 yılında mezun oldu. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimine başladı. 1996 yılında "Türkiye'nin Kafkasya Politikası" adlı teziyle yüksek lisansını tamamladı.

Sinan Oğan, 1997 yılında Milli Savunma Bakanlığı'nda uzman olarak çalışmaya başladı. 2000 yılında ise Dışişleri Bakanlığı'na geçti. Burada sırasıyla Balkanlar Dairesi, NATO Dairesi ve Avrupa Birliği Dairesi'nde görev yaptı. 2004-2007 yılları arasında Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'nde müsteşar olarak çalıştı. 2007-2010 yılları arasında ise Dışişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nda başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

Sinan Oğan, 2010 yılında Dışişleri Bakanlığı'ndan istifa ederek siyasete atıldı. Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) katıldı. 2011 ve 2015 genel seçimlerinde MHP Iğdır milletvekili olarak meclise girdi. MHP'de dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi. 2015 yılında MHP'nin olağanüstü kongresinde genel başkan adayı oldu ancak Devlet Bahçeli'ye karşı kaybetti.

Sinan Oğan, 2018 yılında MHP'den istifa ederek yeni kurulan İyi Parti'ye katıldı. Ancak aynı yıl yapılan genel seçimlerde İyi Parti Iğdır milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. İyi Parti'de de dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

Sinan Oğan, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce ve Rusça bilmektedir. Twitter'da @DrSinanOgan adlı hesabından paylaşımlar yapmaktadır. Alevilik konusunda ise kendisi bir açıklama yapmamıştır ancak bazı kaynaklara göre alevi kökenlidir. 2023 cumhurbaşkanlığı seçiminde ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olmuştur.

Sinan Oğan kimdir, hangi parti, nereli, kaç yaşında, twitter, alevi mi?


  • Sinan Oğan, Türk siyasetçi, akademisyen ve yazar.
  • Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyesi ve milletvekili.
  • 1977 yılında Iğdır'da doğdu. Babası Azerbaycan Türkü, annesi Kürt kökenli.
  • Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans ve doktora yaptı.
  • Rusya Federasyonu'nda Moskova Devlet Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Rusya ve Kafkasya konularında uzmanlaştı.
  • 2011 yılında MHP'den Iğdır milletvekili seçildi. 2015 yılında MHP genel başkanlığına aday oldu ancak seçilemedi.
  • 2018 yılında MHP'den ihraç edildi ancak daha sonra mahkeme kararıyla partiye geri döndü.
  • Twitter'da @DrSinanOgan adlı hesabı kullanıyor. Yaklaşık 1.6 milyon takipçisi var.
  • Alevi olduğu iddia edilmiş ancak kendisi bu iddiayı reddetmiş ve Sünni olduğunu söylemiştir.
  • 2023 cumhurbaşkanlığı seçiminde ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olmuştur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar